Zwembaden Gerner en De Meule worden gasloos verwarmd

0275630_Zwembad.jpg

DALFSEN – In de gemeente Dalfsen worden de zwembaden verwarmd met aardgas. Dit is geen duurzame energie, terwijl dat steeds meer nodig is. Door over te stappen op warmtepompen die de zwembaden verwarmen wordt de CO2 uitstoot lager en wordt energie bespaard.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang in zwembaden Gerner en De Meule. Het nieuwe zwemseizoen start eind april. Dan wordt het water van alle bassins, de douches en de binnenruimtes volledig verwarmd door de warmtepompen. De oude gasinstallaties zijn gedemonteerd en de gasaansluitingen van de zwembaden zijn verwijderd door nutsbedrijven, zodat de warmtepompen geplaatst kunnen worden. Dankzij de warmtepompen zet de gemeente Dalfsen een grote stap om de klimaatdoelstellingen te halen. In Dalfsen wordt ook de mogelijkheid voor een collectief warmtesysteem voor zowel de sportparken als zwembad Gerner verder onderzocht.

Transitievisie Warmte

In het Nationaal Klimaatakkoord dat op 28 juni 2019 is gepresenteerd door het kabinet is afgesproken dat in 2050 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen aardgasvrij zijn. Dat betekent isoleren en gebruik maken van duurzame warmte en elektriciteit. Hierover heeft de gemeente Dalfsen de ‘Transitievisie Warmte’ opgesteld waarin is beschreven wat de eerste belangrijke stappen zijn op de route naar aardgasvrije woningen en gebouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.