Voorstelling ‘Opvoeden is topsport’ een regelrecht succes

0275639_Opvoeden.jpg
Theatergroep ‘De Nieuwe Lichting’ gaf afgelopen week in de Stoomfabriek een voorstelling met het thema 'opvoeden is topsport’.

DALFSEN – Vorige week dinsdagavond presenteerden SaamWelzijn en de gemeente Dalfsen een tweede ouderavond in theater De Stoomfrabriek. Nadat HALT in de week ervoor bij Reimink in Lemelerveld een voorlichting gaf, was nu Dalfsen aan de beurt.

Theatergroep De Nieuwe Lichting gaf een voorstelling met het onderwerp ‘Opvoeden is topsport’ waarbij de overeenkomsten tussen topsport en opvoeden naar voren kwamen. In de sport geeft de scheidsrechter de grenzen aan, de coach motiveert en de supporter is vooral trouw aan zijn team, ook op moeilijke momenten. Maar hoe doe je dat thuis als het gaat om jouw puber? Wat zijn de regels thuis? Wanneer moet er opgetreden worden als scheidsrechter? Uiteraard zijn er ook nog verschillende scheidsrechters: de één laat veel doorspelen, terwijl de ander fluit voor de kleinste overtreding.

Humor en interactie

De voorstelling vloog voorbij, het was een avond vol humor, interactie met het publiek, leermomenten en vooral herkenning. Er werden realistische situaties, die met gemak aan ieders keukentafel zouden kunnen plaatsvinden, nagespeeld. Hoe ga je het gesprek aan over regels, schermtijd, huiswerk, uitgaan?

Wie deze leuke interactieve voorstelling gemist heeft, heeft op woensdagavond 3 april nog een mogelijkheid. Dezelfde theatergroep komt dan naar De Spil in Nieuwleusen, waar ze een interactieve voorstelling verzorgt met het onderwerp ‘Waar is dat feestje precies?’ Gedurende deze voorstelling komt onder andere het grenzen stellen over drank- en drugsgebruik aan bod. De groep laat valkuilen zien die leiden tot misverstanden en conflicten met pubers.

Het belooft wederom een avond te worden met humor, herkenbare situaties en tips die wellicht in praktijk toe te passen zijn. Aanmelden voor deze avond kan via

wwww.saamwelzijn.nl/ouderavond

 

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: Gemeente Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.