Voetbalgevecht tussen FC Ommen en Vitesse ’63 eindigt in paalstand

0275995_FC_Ommen_-_Vitesse_63_-_5.jpg
Vitesse-doelman Thomas Keizer staat onder druk maar weet ook deze aanval van FC Ommen te pareren.

OMMEN – Klasse 3D Noord kent een verrassend verloop. De degradanten Be Quick ’28 en FC Meppel maakten geen geheim van hun ambities en wilden binnen een jaargang terugkeren naar de tweede klasse. Klazienaveen maakte eveneens kenbaar die stap te willen maken, maar strijdt vooralsnog tegen afdaling. Ook DESZ, De Weide en Elim werden nog geen jaar geleden slachtoffer van de versterkte degradatie en zijn nog lang niet veilig. DKB is de dissonant van 3D en Vitesse ’63 de positieve verrassing. Bij de dorpsclub uit het bescheiden Koekange schalt wekelijks de loftrompet. De volgelingen van coach Pim Donker vormen de meest serieuze bedreiging voor het veel roemruchtere en stadse Be Quick ’28, ooit de amateurparel van Zwolle. Degene die een prominente, laat staan hoofdrol voor Vitesse ’63 had voorspeld, was per omgaande gevraagd of-ie misschien vergeten was z’n tabletten te slikken of te diep in het glaasje had gekeken. Maar alle gekheid op het welbekende stokje: net als in het huwelijk kent de voetballerij onverwachte, niet te voorspellen wendingen.

Vitesse ’63 dus. Donker & Co op bezoek op Westbroek. Getooid in rood, geel en zwarte clownskleuren valt met de kamikazeploeg van Pim Donker niet te spotten. Het was ‘Blitzkrieg’ begin november vorig jaar in een nat, somber en druilerig Koekange. De elf van Mike Kelly werden overrompeld door een zelden vertoont openingsoffensief van een ontketend Vitesse ’63. Als een bok op een haverkist vlogen de partizanen van Donker vol razernij het duel aan, met de tot dan ongeslagen Ommenaren. De Drentse windhoos ging pas liggen na 3-0. Nadat de wurggreep minder vast werd kregen de bezoekers uit de Vechtstad weer lucht en kleur en wisten terug te komen tot 3-2, maar mede door een horrorblessure van Jeroen van den Berg werd de ontmoeting voortijdig ten eind gefloten. Het kwaad kwam voor beide teams in een ander gedaante. Voor Vitesse als zege met een rouwrand, voor Ommen als een voortijdig afgebroken wederopstanding.

Het was (vrij naar de band Crowded House) ‘four seasons in one day’ op Westbroek. Zonneschijn, regen en zelfs hagel wisselden elkaar in vlot tempo af. De ene keer de muts op, dan weer de zonnebril. Er verscheen zelfs een prachtige regenboog aan de horizon en zo wil het sprookje, ‘aan het eind van de regenboog ligt een pot met goud’. De pot met goud werd door FC Ommen niet gevonden, maar ook niet door de bezoekers uit Koekange. De wedstrijd eindigde in de paalstand, 1-1. Na het doelpuntloze treurspel in twee delen in de polder bij SVM Marknesse was het deze dag smullen. Spannend en opwindend van begin tot eind. Nadat doelman Thomas Keizer al uitlopend niet uitkwam met zijn passen en Tim Ribberink onderuit schoffelde mocht Sydney Flim al na vier minuten vrij aanleggen vanaf elf meter. Een buitenkansje die ‘El Pistolero’ dankbaar aangreep om zijn moyenne op te krikken. Nog binnen het openingskwartier schoot Dennis Westerbeek de Drenten weer langszij. Na de thee kon het beide kanten op. Keizer mocht arbiter Griemink bedanken dat hij slechts geel kreeg nadat hij de doorgebroken Ribberink de stelten onder het ranke lijf wegjoeg en genade voor recht ondervond. Aan de andere kant spotte Stefan Kortman met de wetten van de zwaartekracht en tikte als een havik de Derbystar uit de kruising. De doelpuntenhonger bleef, maar de ‘Sturm und Drang’ van beide kanten leverde geen gewenst resultaat op. 1-2 zat er in, 2-1 ook, maar 1-1 bleef het. Door de derde remise-in-successie blijft FC Ommen hangen in de anonimiteit van 3D.

De volgende elf moesten het doen voor FC Ommen: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Harm-Jan Tip (76. Wesley Mulder), Maarten Bel, Jorn Hekman, Cas van Marum (46. Pepijn Holtvoort), Jesse de Lange, Sydney Flim (46. Robbert-Jan Hamberg) en Tim Ribberink.
Stand 3D Noord: Be Quick ’28 18-38, Vitesse ’63 17-36, FC Meppel 18-36, Rouveen 18-35, ASC ’62 18-30, FC Ommen 18-27, SVM Marknesse 17-26, DESZ 18-25, De Weide 17-21 Elim 18-17, Dedemsvaart 17-14 (22-40), Klazienaveen 17-14 (17-46) en DKB 17-3.

De komende twee zaterdagen heeft FC Ommen geen competitieverplichtingen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 13 april. Dan komt De Weide naar Westbroek.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

Doelman Thomas Keizer moet al zijn talent aanspreken om Vitesse '63 te behoeden voor een achterstand in de wedstrijd tegen FC Ommen.
Stefan Kortman doelman van FC Ommen bleef tegen Vitesse '63 eenmaal het antwoord schuldig. De ontmoeting op Westbroek einigde in 1-1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.