Voetbal regio Dalfsen

 USV man-in-vorm Ian Vlierman laat maar weer eens een KSC-verdediger zijn hielen zien. 

ASC’62 pakt drie punten bij koploper Be Quick’28

ASC’62 speelde uit tegen koploper Be Quick’28 en won met 2-4. De zure nederlaag enkele weken geleden mag een wake-up call zijn geweest want met vervolgens drie zware wedstrijden voor de boeg, de nummers één tot en drie van de ranglijst, pakte ASC’62 zeven punten. Rouveen uit werd 0-1, thuis tegen FC Meppel 0-0 en uit tegen koploper Be Quick’28 2-4. Gezegd moet worden dat trainer Herman Osterhaar met zijn Dalfser assistent Fred Zwiggelaar de zaken goed op de rails hebben. Er wordt met plezier getraind en de ploeg heeft best veel mogelijkheden met een mix van wat ‘oudere’ gelouterde spelers en jong talent. Tegen koploper Be Quick werd bewezen dat de ploeg niet in haar schulp moet kruipen en vooral vooruit moet voetbalen. De eerste grote kansen waren voor Pim van Gelder en Matthijs van Gelder maar het vizier stond nog niet scherp. Toch ging de thuisploeg met een 2-0 stand de rust in en mocht ASC’62 niet klagen dat de achterstand niet groter was. Een afstand schot van Hugo Winkeler zeilde over keeper Thom Scherpenkate en drie minuten erna was een kopbal van dezelfde speler ook onhoudbaar. Na de hervatting zette ASC’62 veel druk op de thuisploeg. Niloy Haroun was dicht bij een goal maar kort erna uit een goed genomen corner van Wouter de Boer was het wel raak, deze viel pardoes binnen bij de tweede paal (2-1). Trainer Oosterhaar wisselde vervolgens Haroun en Pim van Gelder voor Jesse Bos en Jord Stevens. Door schoten op paal en lat was ASC’62 dicht bij de gelijkmaker. Die viel vijf minuten voor tijd. Matthijs van Gelder schoorde op aangeven van Jesse Bos beheerst (2-2). Het feest voor de Dalfser supporters werd in de slotminuten en blessuretijd nog ‘feestelijker’. Wouter de Boer herhaalde zijn huzarenstukje door opnieuw vanuit een corner de bal  binnen te schieten (2-3) en Jord Stevens joeg in de laatste seconde van de wedstrijd, van ruim vijfentwintig meter, de bal loeihard tegen de plastic touwen. Eindstand 2-4. Zaterdag 6 april speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen De Weide. 

SV Dalfsen pakt in enerverend duel punt tegen FC Winterswijk

Terwijl de maartse buien bij tijd en wijle het speelveld teisterde speelden SV Dalfsen en FC Winterswijk een duel op kunstgras in de eerste klasse H. Het uitduel leverde voor Dalfsen nog een klein pak slaag op dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Daarnaast ontbraken bij Dalfsen nog een aantal vaste basiskrachten met als resultaat dat het elftal van trainer Marcel Smid voorzichtig aan de wedstrijd begon. De omstandigheden waren lastig en de wind maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Dalfsen probeerde het beste ervan te maken en combineerde er lustig op los. Daarnaast was Sam van den Anker in goede doen en de verdediging van FC Winterwijk had moeite om hem in toom te houden. Zonder al teveel kansen werd de rust met een 0-0 tussenstand bereikt.

Na de hervatting speelde Dalfsen tegen de wind in en werd het meer in de verdediging gedrongen. Winterswijk wist dit niet in grote kansen om te zetten. De grootste kans was voor Dalfsen waarbij Ole Woltmeijer voor een leeg doel het zijnet trof. In de allerlaatste fase verkeek doelman Knol zich op een diepe bal en moest zijn fout herstellen met een overtreding net buiten de zestien. Dit resulteerde in een rode kaart en een vrije tap voor Winterswijk op een gevaarlijke plek. Reserve doelman Tuinman wist het schot te keren en het punt voor Dalfsen veilig te stellen. Volgende week is Dalfsen vrij, op zondag 7 april speelt Dalfsen een thuiswedstrijd tegen NEO uit Borne.

Hoonhorst wint moeizaam van Batavia’90

Hoonhorst speelde uit tegen Batavia en won met 2-3. In de thuiswedstrijd was het al duidelijk: Batavia’90 is een team met Poolse spelers, technisch begaafd en dat af en toe gedrag over het randje gaat. Het bleek ook nu een lastige tegenstander en mocht Batavia van geluk spreken dat het vanaf een halfuur met een heel elftal op het veld bleef staan. Een elle boog van de spits van Batavia in de ribbenkast van een Hoonhorst-verdediger was de scheidsrechter volledig ontgaan. Hoonhorst had in de eerste helft veelal de bal. De vaak vrij staande Wouter van der Kamp kreeg veel ruimte om op te bouwen. Een strakke voorzet van Jostino Kroes na tien minuten schoot net voor de teen van de in de spits geposteerde Jules Diepman langs om binnen te prikken. Een combinatie tussen Jostino en Sten Klein Herenbrink even later tot corner verwerkt en Borit gaf een prima voorzet bij die bij de tweede paal niet door de Hoonhorst-aanvallers binnen gewerkt kon worden. Ook afstand schoten van Wouter van der Kamp misten nauwkeurigheid. Vijf minuten voor rust was het dan wel raak. Een vrije trap op de rechterflank van het strafschopgebied werd door Dion Diepman fraai via de onderkant lat over de doelman heen geschoten (0-1) . Na de hervatting ging Hoonhorst op zoek naar meer en dat kwam snel. In de 52 minuut werd vanaf de rechterflank Diepman bereikt die met een schot over de doelman zijn tweede treffer van de middag maakte (0-2). Al snel kwam de aansluitingstreffer van Batavia. Een diepe bal op een in buitenspel staande speler van Batavia werd binnengeschoten (1-2). Hevige protesten van Hoonhorst-zijde en de vlagger werden daarbij genegeerd. Batavia kreeg geloof in eigen kunnen en loerde op fouten in de verdediging van Hoonhorst. Die fout kwam. Een inspeelpass werd onderschept en de fraai uitgespeelde aanval trof doel (2-2).  Hoonhorst daarentegen speelde met name tegen zichzelf. Teveel balverlies en de linies te ver uit elkaar, waardoor Batavia bediend werd en dreigend kon worden. Een afgekeurde treffer van Batavia wegens buitenspel was mogelijk het signaal om met frisse krachten te gaan spelen. Met de van een blessure teruggekeerde Ivor Smook en Ties Fakkert probeerde Hoonhorst in de laatste fase alsnog de wedstijd na zich toe te trekken. Dion Diepman had zijn derde kunnen maken maar trof de paal. Invaller Ties Fakkert wist na goed voorbereidend werk van Tom Dijkslag wel de winnende treffer te maken (2-3). Hoonhorst komt door deze overwinning vaster op de tweede plek na de nederlaag van Raalte. Komende maandag, tweede paasdag, speelt Hoonhorst thuis tegen SV Zwolle.

Lemelerveld doet goede zaken tegen Eilermark

Lemelerveld speelde uit tegen Eilermarkt en won met 1-5. In Glanerbrug leek het daar, na een goede beginfase, niet op. Eilermark, volgend seizoen naar de zaterdag, is een goed voetballende ploeg en kwam op het halve uur via topschutter Lesley Nahrwold op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust tikte Noah Tuink een voorzet van Elwin van Lenthe binnen voor de 1-1 en ging de ploeg van Emiel Maat met een goed gevoel de rust in. Na de hervatting kwam Lemelerveld twintig minuten voor tijd wel heel bijzonder op 1-2. Een terugspeelbal werd door doelman Rowell Evers vanaf de eigen zestien vol op de schoen genomen en gedragen door de wind verdween de bal over de inval doelman van Eilermark. Door het doelpunt knakte er iets bij de Twentenaren en kon Lemelerveld via fraaie doelpunten van uink, Job Heerink en Stan Reimink uitlopen naar een mooie 1-5 voorsprong. Invaller Bram Reimink raakte vlak voor tijd nog de lat. Elftal leider Kevin Reimink, zelf doelman bij 4e divisionist Excelsior Rijssen, verklaarde na afloop dat Lemelerveld baat heeft gehad bij de bepaald niet sterke Eilermark doelman. Met de overwinning deed Lemelerveld goede zaken op de ranglijst al blijft het spannend in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Op 2e paasdag staat het inhaalduel tegen DTC 07 aanvang 14.00 uur op het programma. De Dinkelland Tilligte Combinatie is de nummer dertien van de derde klasse A en wist verrassend de laatste drie wedstrijden te winnen.

S.V. Nieuwleusen zet zegereeks voort tegen Oranje Nassau

Nieuwleusen speelde thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo en won met 2-0. Na een aftastend begin, waarin het spelniveau niet heel hoog lag, werd snel duidelijk dat beide teams beseften dat er veel op het spel stond. Oranje Nassau (ON) liet zich ver terugzakken en liet Nieuwleusen het spel maken. . Doordat ON weinig druk zette kon Nieuwleusen prima het spel maken en het duurt dan ook niet lang of de eerste kansjes ontstaan voor het doel van ON. In de 14e minuut wordt Randy Vink na een goede passeeractie onderuitgehaald in het strafschopgebied en mag Roy Bollemaat aanleggen vanaf elf meter (1-0). Een minuutje later is het opnieuw raak als Tom Vasse op het middenveld na de aftrap druk zet op ON. De veroverde bal komt via Vink bij Reinier Meijerink terecht, die kapt en uithaalt in de korte hoek (2-0). ON is het op dit moment even helemaal kwijt en direct na de aftrap werd wederom de bal veroverd. Een mooie dieptepass brengt Bas Evenboer in stelling maar die neemt de bal te gehaast op de pantoffel en schiet huizenhoog over. Na bijna een half uur spelen komt ON voor het eerst in de buurt van de goal van de tegenstander. In een korte tijd mag ON twee hoekschoppen nemen die beide gevaarlijk worden. De eerste corner wordt maar net door een verdediger van Nieuwleusen over het eigen doel gekopt. Vlak voor het rustsignaal lijkt dan toch de 3-0 op het scorebord te komen. Als Vink knap wegdraait bij zijn bewaker en de bal mooi teruglegt, lijkt het vanaf de tribune dat twee medespelers de bal erin kunnen schieten. Ruststand 2-0. Na de hervatting tapt ON het uit een ander vaatje. Er werd verder naar voren gevoetbald. Nieuwleusen kwam goed weg als Goury te weinig venijn in het schot krijgt. ON zette wel steeds meer aan en de thuisploeg bleef loeren op een snelle uitbraak. In de slotfase waren er steeds meer kansen voor Nieuwleusen. Met name Vink bleef  gevaarlijk in het strafschopgebied en hield de verdediging van ON goed bezig. Eindstand 2-0.

Nieuwleusen speelt op 6 april haar eerstvolgende wedstrijd in Hengelo tegen Tubantia om 15.00 uur.

Oppermachtig USV zet grote uitslag neer bij KSC

Helemaal passend bij de talrijke maartse buien, voetbalde USV op bezoek bij KSC een onophoudelijke regen van kansen en mogelijkheden bij elkaar. Het grote overwicht leverde uiteindelijk een half dozijn treffers op (0-6). USV wenste tegen het zo goed als gedegradeerde KSC geen uitglijder te begaan. De aanpak was meteen duidelijk. Met verzorgd combinatievoetbal over de hele breedte van het veld werd de thuisclub vastgepind op eigen helft. Het wachten was op de openingstreffer. Dat duurde toch nog bijna twintig minuten. Wie anders dan Thijmen Stegeman zorgde voor de assist op Ian Vlierman (0-1). In de 29e minuut regisseerden beiden ook de 0-2. De jagende  Stegeman zorgde voor onrust achterin bij KSC waarna Vlierman hard en laag raak schoot. Met de wind in de rug was het na rust niet de vraag óf USV zou winnen, maar met hoeveel. In de 51e minuut stond man-in-vorm Vlierman voor de verandering eens aan de basis van een treffer. Zijn corner werd onhoudbaar binnengekopt door Dennis van der Veen (0-3). Vooral dankzij KSC-doelman Danny Hollander bleef die stand tot de 70e minuut op het scorebord staan. Toen vond Frank Kuiper in alle drukte de ruimte voor een schot (0-4). Daar leek het bij te blijven, maar in de slotminuten ging het nog even hard. In de 85e minuut voltooide Vlierman zijn hattrick met een halfhoog schot langs Hollander. Een minuut voor tijd zorgde de ingevallen Wouter Smudde met een schuiver voor het slotakkoord (0-6). Waarmee het goed spelende USV volledig voldeed aan de verwachtingen vooraf. In tegenstelling tot de meeste ploegen in 4D Noord is USV helemaal ‘bij’ met het aantal wedstrijden en kan dan ook een vrij paasweekend tegemoet zien. Op zondag 7 april gaat het verder met een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Nieuw Buinen. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

 

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

Spelmoment uit de wedstrijd s.v. Nieuwleusen tegen Oranje Nassau uit Almelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.