Voetbal regio Dalfsen

Een Weiteveense sandwich weerhoudt Niek Ekkelenkamp er niet van USV met een rake kopbal op 2-3 te zetten.  

ASC’62 speelt thuis gelijk tegen FC Meppel

ASC’62 speelde thuis tegen FC Meppel met 0-0 gelijk. Duidelijk werd deze middag dat een 0-0 wedstijd best aantrekkelijk en enerverend kan zijn voor de toeschouwers. In de eerste gedeelte van wedstijd was het vooral een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide ploegen. Eerst schoot Bisschop van de bezoekers net naast en ook het schot van Ruben Zielman werd door keeper Kampherbeek uit het doel geranseld. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting veel strijd met de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Maar de verdediging van de bezoekers wist goed stand te houden.. Een kwartier voor tijd veerde het thuispubliek op. Scheidsrechter keurde in eerste instantie de goal goed maar daar dacht de vlaggenist anders over en zag buitenspel en de scheidsrechter nam deze beslissing over. ASC’62 ging vervolgens veelvuldig wisselen. Chiel Pasman en Pim van Gelder verlieten het veld voor Jesse Bos en Haroun. In de slotfase had de thuisploeg alsnog de kans om de drie punten thuis te houden maar het zat de Dalfser aanvallers deze middag niet mee. Ook de wissel Bram Paarhuis voor Jord Stevens bracht daar geen verandering in. Eindstand 0-0. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen koploper Be Quick’28 in Zwolle.

Hoonhorst wint van Wissel

Hoonhorst speelde thuis tegen  SV Wissel uit Epe en won met 3-1. thuis te houden. Dit gebeurde, na de aansluitingstreffer van de gasten in de tweede helft leek het nog even spannend te worden, maar uiteindelijk won Hoonhorst verdiend met 3-1. Hoonhorst trad aan zonder de geblesseerde spelers Ivor Smook en Maikel Meijer. De gasten uit Wissel begonnen brutaal en gedurfd. Na de 0-7 nederlaag in de heenwedstrijd moet de coach van Wissel gedacht hebben dat aanvallen de beste verdediging is. De Hoonhorst verdediging werd onder druk gezet en Wissel kreeg hier een paar kleine kansjes door, waarbij de grootste kans voor de linker aanvaller van Wissel was. Hij stak achter de Hoonhorstverdediging langs en had de mogelijkheid te scoren. Maar gelegenheidsdoelman en spits van Hoonhorst 1 Jostino Kroes, vervanger van de geblesseerde eerste doelman Mike Damman en zijn eerste vervanger Jur Fakkert, hield het doel schoon. Energieverslindende krachten van Wissel vloeiden al snel weg en Hoonhorst kwam wat beter in het spel. Toch brak Hoonhorst de ban na 35 minuten. Uit een corner van Dion Diepman kopte Sten Klein Herenbrink de bal achter de grabbelende doelman van Wissel (1-0). Na de hervatting drukte Hoonhorst waarbij middenvelder Sander van den Berg een zeer sterke indruk maakte. Met zijn agressie in de duels en goede spelvoortzetting probeerde hij het team op sleeptouw te nemen. Hoonhorst kreeg kansen, toch moest gewacht worden tot halverwege de tweede helft op de beslissend lijkende 2-0. Een combinatie tussen Youri van Mourik en Dion Diepman door het centrum werd door laatst genoemde afgerond (2-0). Wedstrijd gespeeld dacht iedereen, maar dat bleek niet waar. De bal uit een corner van Wissel viel achter het Hoonhorster verdedigingsduo in het centrum vrij voor de voeten van een vrij staande speler van Wissel. Deze bedacht zich niet en schoot binnen (2-1). Met nog tien minuten op de klok kon het nog spannend worden alhoewel Wissel uiteindelijk geen kansen kreeg vanuit de “lange ballen strategie”. Invaller Victor Boekel gooide kort voor tijd de wedstrijd definitief in het slot door na een kluts de 3-1 eindstand binnen te werken. Zondag speelt Hoonhorst in Lelystad tegen Batavia ’90. Aanvang 14.00 uur.

V.V. Lemelerveld zorgt voor stunt

Lemelerveld speelde thuis tegen WVV’34 uit Hengevelde en won met 3-2. Lemelerveld verkeert in de onderste regionen van deze competitie terwijl de bezoekers tweede staan en mee willen doen voor het kampioenschap. De 3-2 overwinning van de thuisploeg mag dan ook wel een grote verrassing worden genoemd. Dat Lemelerveld de drie punten zou pakken leek er in de eerste helft geheel niet op. Na een half uur spelen keek het al tegen een 0-2 achterstand dor doelpunten van Stan Aamink en Gijs Pierik. El kwam het voor de rust nog terug tot 1-2 door een goede goal van Job Heerink. . Na de hervatting eerst een gelijk opgaande strijd en de bezoekers trokken de stand gelijk door een doelpunt van Bram Smit (2-2). Tien minuten voor haalde de thuisploeg de volledige bit binnen door een doelpunt van Gijs in de Wal. Eindstand 3-2. Door deze overwinning stijgt Lemelerveld naar een tiende plek op de ranglijst. Zondag speelt Lemelerveld om 14.oo uur uit tegen Eilermark.

Zwaarbevochten overwinning voor S.V. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde in Dieren tegen het gelijknamige V.V. Dieren. Na iets meer dan 90 minuten trok Nieuwleusen aan het langste eind en ging na een 1-2 overwinning en met de drie punten huiswaarts.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en hadden  aan het begin van de eerste helft wat mogelijkheden via Thomas Koobs en Randy Vink om de leiding te nemen, maar deze werden niet verzilverd. Ook de thuisploeg liet zich zeker niet ongemoeid en door het directe spel maakte het de verdediging van Nieuwleusen enkele malen lastig. Beide clubs wisten voor de rust niet te scoren. Na de hervatting een gelijk spelbeeld. Nieuwleusen trachtte de aanval te zoeken maar Dieren voetbalde zich daar bij vlagen goed onderuit. In de 52e minuut nam Dieren de leiding. Door matig ingrijpen van de Nieuwleusen defensie, wist Teun van Uum de bal achter Tim Hoogenkamp te schieten (1-0).Dit was voor  Nieuwleusen het sein om nog meer aanvallend te gaan voetballen. Gelukkig resulteerde dit, voor het wederom veel aanwezige Nieuwleusense publiek, de aansluitingstreffer van Randy Vink in de 74e minuut. In het laatste kwartier van de wedstrijd ging Nieuwleusen nog nadrukkelijk op zoek naar de winst. Bas Evenboer kopte in de 85e minuut een prachtige voorzet van Roy in ’t Veld achter doelman Olijslager. Eindstand 1-2. Door deze overwinning behouden de Nieuwleusenaren de aansluiting met de koploper ATC. Zaterdag speelt  Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Oranje Nassau.

USV wint ruim in Weiteveen dankzij een sterke slotfase

Vanaf de aftrap kwam USV met de schrik vrij toen thuisclub Weiteveense Boys binnen een paar tellen paal en lat raakte. Na een kwartier kreeg USV meer controle over de wedstrijd. Een venijnig schot van Leon Kooiker spatte uiteen op de vuisten van doelman Frank Peters. USV bleef aandringen. Nadat in de 25e minuut in eerste instantie een schot nog werd gekraakt zag Jort Kouwen het gaatje tussen keeper Peters en de paal (0-1). Een minuut later had USV zelfs de voorsprong verdubbeld dankzij een goede aanname en een dito schot van Leon Kooiker (0-2). Zo snel als de voorsprong kwam was deze ook verdwenen. In de 30e minuut was Roudy Steffens de USV-verdediging te snel af en zijn assist bereikte Jesper Scherpen (1-2). In de 34e minuut een identieke aanval. Weer stond Steffens aan de basis. Er volgde een onschuldige struikelpartij, toch wees arbiter Stegers naar de stip. Roudy Steffens klaarde dit klusje zelf (2-2). Na de hervatting veranderde er niet veel aan het spelbeeld. USV ging op zoek naar een nieuwe voorsprong terwijl de thuisclub loerde op een tegenstoot. Toch was er een verschil. Handenbinder Steffens had zijn werkgebied verplaatst naar de rechterkant, maar zat daar strak aan de ketting bij de ijzersterk spelende Stan Scholten. In de 56e minuut kwam USV weer op voordeel. Een corner van Thijmen Stegeman werd snoeihard binnengekopt door Niek Ekkelenkamp (2-3). Weiteveense Boys gaf niet op, maar USV had achterin de zaken beter voor elkaar dan voor rust. Uiteindelijk was het de ingevallen Ian Vlierman die aan alle onzekerheid een einde maakte. De van een blessure herstelde aanvaller bood na een fraaie sleep op de achterlijn Mark Boerman een niet te missen kans (2-4). En zorgde daarna zelf in blessuretijd met een lage streep in de hoek voor de eindstand 2-5). Zondag speelt USV de derde uitwedstrijd op rij. Dan gaat de reis naar Schoonoord voor de ontmoeting met KSC. Aanvang 14.00 uur op het plaatselijke sportpark.

 

Spelmoment uit de wedstrijd vv. Dieren tuis tegen s.v. Nieuwleusen.

 

Verslag: Evert Jan Goos

Meer foto's

Spelmoment uit de wedstrijd vv. Dieren tuis tegen s.v. Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.