Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de thuiswedstrijs S.V. Dalfsen tegen Dos’237 uit Vriezenveen

ASC’62 pakt volle buit in Rouveen

ASC’62 speelde de uitwedstrijd tegen s.c. Rouveen, de nummer drie op de ranglijst, en won met 0-1. Na de offday tegen Elim thuis herstelde de ploeg van Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar zich volledig. Er werd fel gestreden voor iedere bal en gaande weg de wedstrijd kwam het geloof dat er wat te halen viel in Rouveen. ASC’62 scoorde al vroeg in de wedstrijd (4e minuut), maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar het toonde wel de gretigheid en gedrevenheid van de ploeg. Na ruim een half kwam ASC’62 op voorsprong. Een verre ingooi van Chiel Pasman werd verlengd door Erik Bos en goed binnengeschoten door Pim van Gelder (0-1). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting drong de thuisploeg behoorlijk aan maar keeper Thom Scherpenkate hoefde maar sporadisch op te treden voor een bal binnen de palen. De aanvallers van de thuisploeg hadden het vizier niet scherp want de meeste schoten gingen over of naast de goal. Pim van Gelder had de 0-2 op zijn schoen door een onderschepte te kort terugspeelbal op de keeper, maar hij scoorde niet. Het Dalfser trainers duo ging vervolgens veelvuldig wisselen. Niloy Haroun kwam voor Pim van Gelder en Jort Stevens en Jesse Bos werden ingebracht voor Pasman en Matthijs van Gelder. ASC’62 wist de kleine voorsprong goed over de streep te trekken. Eindstand 0-1. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen FC Meppel, deze ploeg won verrassend met grote cijfers (4-0) van titel kandidaat Be Quick’28 uit Zwolle.

 SV Dalfsen komt net te kort tegen DOS’37

SV Dalfsen speelde afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen DOS’37 uit Vriezenveen. De publieke opkomst was allerzins acceptabel en ook het arbitrale trio had er zin in. Dalfsen trad aan met een nagenoeg fitte selectie en kon de ploeg uit Vriezenveen prima weerstand bieden. Met name op het middenveld speelden de mannen van Marcel Smid een heel behoorlijke partij maar tot echte kansen kwam het niet. Ook DOS’37 kwam niet tot echte kansen waardoor de ruststand gelijk was aan de beginstand. Na de hervatting begonnen de bezoekers aan te dringen en dit leidde in de 56e minuut tot een fraaie treffer van Senna Silva van der Veen. Dalfsen gaf nog steeds goed partij een kreeg ook een aantal kansen, maar tot echte doelpogingen leidde dit niet. Even later was het weer raak voor DOS’37, dezelfde Senna Silva was wederom de doelpuntenmaker. Dalfsen probeerde nog het een en ander maar kwam niet tot scoren. Komende weekeinde is Dalfsen vrij en op zondag 24 maart wordt de thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk gespeeld, aanvang 14.00 uur op sportpark Gerner.

Hoonhorst verliest ongeslagen status

In de uitwedstrijd in Terwolde tegen de lijstaanvoerder is Hoonhorst haar ongeslagen status kwijtgeraakt. Na een doelpuntloze ruststand moest Terwolde de laatste 25 minuten met tien man verder. Een onfortuinlijke strafschop was kort daarna beslissend voor de wedstrijd en betekende voor Hoonhorst de eerste nederlaag van het seizoen. Op een sfeervol sportpark waren alle ingrediënten aanwezig voor een herhaling van de heenwedstrijd tussen twee van de topploegen in de 5e klasse F. Vuurwerk, veel toeschouwers en twee ploegen die graag de koppositie wilden. In Hoonhorst werd het 5-4 voor Hoonhorst na vier keer van een achterstand te zijn teruggekomen. Hoonhorst had zich goed ingelezen in het aanvallend sterke Terwolde. De strategie van Hoonhorst was in zakken. De eerste helft gaf Hoonhorst weinig ruimte weg tussen de laatste linie en doelman Jur Fakkert. Met het betere veldspel voor Hoonhorst gedurende de wedstrijd kreeg Terwolde de meeste mogelijkheden te scoren. Na een kwartier was de Hoonhorster doelman resoluut om de inkomende aanvaller van Terwolde de bal te ontfutselen. Daarna had Hoonhorst wat speldenprikken met een schot van Ivor Smook vanuit een combinatie met Youri van Mourik en Joey Kroes. Ruststand 0-0. Na de hervatting leek de gehanteerde strategie voor Hoonhorst beloond te worden. Jostino Kroes werd door Dion Diepman de diepte in gestuurd. Hij was doorgebroken en werd onreglementair gestuit wat direct rood betekende voor de verdediger van Terwolde. De toegekende vrije trap trof geen doel. Vervolgens sloeg voor Hoonhorst als snel het noodlot toe. In het strafschopgebied van Hoonhorst dribbelde een behendige aanvaller van Terwolde waarbij Jules Diepman onfortuinlijk struikelde op het been van de aanvaller. De toegekende strafschop werd binnengeschoten (1-0). Met de overtalsituatie ging Hoonhorst niet goed om. Het rondspelen in de laatste linie lukte prima, maar de openingen werden vaak te lang. Eindstand 1-0. Door deze uitslag staat Hoonhorst op zes punten van koploper Terwolde. Zondag speelt Hoonhorst thuis tegen s.v. Wissel. De uitwedstrijd werd ruim gewonnen.

 Lemelerveld onderuit in Heeten

Lemelerveld speelde uit tegen Heeten en verloor met 4-2. En daarmee bewees Lemelerveld zich een slechte dienst. Lemeleveld en Heeten, voorlaatst op de ranglijst, kruipen nu steeds dichter naar elkaar toe in de onderste regionen. Lemelerveld begon goed en het was Noah Tuink die de ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. Tot de rust was het verder een gelijk opgaande wedstrijd. Na de hervatting maakte de thuisploeg het verschil door doelpunten van Kole Lokate, Shannen Nijhoff en Boy Meijerink en liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Vijf minuten voor tijd schoorde Naud Schrijver de 2-4 maar in de slotfase werd de eindstand op 4-2 bepaald door Jasper Bril. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen de nummer twee uit deze competitie WVV’34

 S.V. Nieuwleusen zet zegereeks voort

Sv. Nieuwleusen boekte thuis tegen op een lastig bespeelbaar veld op sportpark ‘t Klaverblad een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Rigtersbleek. Na een 0-1 ruststand wist Nieuwleusen uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Nieuwleusen begon met een gewijzigde basisopstelling aan het duel met de gasten uit Twente. Trainer Elzinga koos voor Bas Evenboer als collega-spits naast topscorer Randy Vink. Hierdoor zakte Reinier Meijerink een linie wat ten koste ging van de basisplaats van Stijn Hoekstra. Nieuwleusen pakte, na een korte fase van afwachten van beide ploegen, overduidelijk het initiatief. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet, hoewel een uitstekende genomen vrije trap van Roy in ‘t Veld wel zorgde voor wat onrust in de defensie van de gasten. In de 32 minuut zette, de geslepen spits Dylan Rickhoff, geheel tegen de verhouding in de 0-1 op het scorebord. Een vrije trap werd door hem onhoudbaar voor Tim Hoogenkamp in de verre hoek gekopt. Een domper voor de thuisploeg en het enthousiaste thuispubliek. Nieuwleusen zocht wel voetballend de oplossing, terwijl Rigtersbleek nu nog vaker koos om de lange bal te hanteren. Een afstandsschot van Kris Tinholt en een individuele actie van Thomas Koobs leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Ruststand 0-1. Na de hervatting was het Sander Bollemaat die Roy in ‘t Veld, met een gele kaart op zak, kwam vervangen. De ploeg van Elzinga ging door waar het gebleven was. Al snel was het dan ook 1-1. In de 52e minuut liet Vink de keeper kansloos. Na deze gelijkmaker leek het erop dat de thuisploeg de wedstrijd in het slot zou gooien. Dit was niet het geval en alertheid bleef geboden voor de defensie van de Nieuwleusenaren. Rigtersbleek wist zich bij vlagen behoorlijk goed onder de druk uit te voetballen en gevaarlijke momenten te creëren. Ook Nieuwleusen was gevaarlijk met de hardwerkende invallers Tieme Brinksma en Stijn Hoekstra. De andere invaller, Nemo Hekkert was nog het dichts bij een treffer, maar zijn kopbal belandde op de paal. Het fanatieke thuispubliek had zich al bijna neergelegd bij opnieuw een puntendeling met Rigtersbleek, toen alsnog de 2-1 stand op de borden werd gezet door de immer scorende Vink. Een verre ingooi van Hekkert werd door Bollemaat verlengd met z’n hoofd en goed afgerond door Vink. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen Dieren. De supportersvereniging zorgt weer voor busvervoer.

USV stevig onderuit in Ter Apel

USV speelde uit tegen Ter Apel en verloor met 4-0. Cijfers liegen niet, maar een tikkeltje geflatteerd was deze nederlaag wel die USV te slikken kreeg op de versleten kunstsprieten van FC Ter Apel’96.  USV kwam uitstekend uit de startblokken. Met goede combinaties werd de kampioenskandidaat onder druk gezet. Het beginoffensief duurde ruim een kwartier, leverde een handvol corners op, maar geen treffer. Daarna liet de thuisclub vaker van zich horen. Steeds volgens hetzelfde recept: lange bal naar voren op de snelle spitsen. USV kreeg meer en meer moeite om er onderuit te voetballen. In de 27e minuut had FC Ter Apel’96 het eerste mazzeltje. De voorzet van Friso Elting vanaf de zijkant waaide zomaar bij de tweede paal binnen (1-0). Nog geen vijf minuten later waren de Groningers opnieuw gelukkig. Na een opzichtige handsbal van de thuisploeg wachtte iedereen op het fluitsignaal. Dat kwam niet, voorzet en goal van Jeroen Schoonbeek. USV protesteerde massaal, maar de arbitrale dwaling werd niet teruggedraaid (2-0). Het USV-humeur zakte in de 37e minuut naar het vriespunt toen de fraaie aansluitingstreffer werd afgevlagd. Leon Kooiker gaf de assist en zou buitenspel hebben gestaan. Meteen na de hervatting was de eerste kans voor USV. Jort Kouwen prikte net voorlangs. Na eerst nog een redding van doelman Thijs van Vliet leek USV in de 54e minuut de achterstand terug te brengen. Met de omhaal van Frank Kuiper was niks mis, maar werd even knap gekeerd door keeperstalent Nick Ab. Uitgerekend in de tegenaanval gooide Robin Haan de wedstrijd in het slot (3-0). USV kreeg in het vervolg nog tal van mogelijkheden iets aan de stand te doen, maar Leon Kooiker, Ian Vlierman en Mark Boerman kregen de nul niet van het scorebord. Diep in blessuretijd was Ramel Kakesa aan de overkant wel trefzeker en zorgde voor de 4-0 eindstand. Zondag begint USV aan de laatste periode van het seizoen met een bezoek aan Weiteveense Boys. Winst is nodig om te voorkomen dat USV op de ranglijst verzandt in een soort niemandsland. Aanvang 14.00 uur op sportpark ’t Amsterdamsche veld.

 

Verslag: Evert Jan Goos

De snelle buitenspeler van Dos’37 is in deze situatie zowel Romke Brasjen als Rens Brekveld van S.V. Dalfsen te ‘leep’ af.   

Meer foto's

De snelle buitenspeler van Dos’37 is in deze situatie zowel Romke Brasjen als Rens Brekveld van s.sv Dalfsen te ‘leep’ af.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.