Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de thuiswedstrijd van USV tegen Protos.    

ASC’62 had off-day tegen Elim

ASC’62 speelde thuis tegen Elim, deze ploeg degradeerde vorig jaar uit de tweede klasse, en verloor in een draak van een wedstrijd met 1-2. ASC’62 speelde één van zijn slechtste wedstrijden van de afgelopen tijd. Juist tegen deze ploeg, nummer voorlaatst, had ASC’62 goede zaken kunnen doen, vooral gezien de drie komende wedstrijden tegen de nummers één tot en met drie van deze competitie. ASC’62 begon voortvarend met een goede goal van Matthijs van Gelder op aangeven van Bart Mulder (1-0). ASC’62 kreeg vervolgens diverse kansen om de score uit te breiden. Maar keeper Lunenborg van de bezoekers ranselde de ene na de andere bal uit de goal. Hij werd dan ook de man van de wedstrijd. Elim trok, na een half uur spelen, na een overtreding in het strafschopgebied de stand gelijk door een goed en strak genomen strafstop door Youri Benjamins. Ruststand 1-1. Na de hervatting zakte het peil steeds verder onder nul. ASC’62 kon niet en de bezoekers wilden niet. Van Gelder schoot op de paal en Chiel Pasman alleen voor de keeper wist ook geen raad met de bal. Halverwege de tweede helt kwam ASC’62 ook nog eens in overtal. Na een zware overtreding op Joren uit de Bosch moest Dayman Doldersum vroeg tijdig douchen. Uit één van de aanvallen van de bezoekers kreeg Rick van Faassen de bal verkeerd op de voet en de bal rolde achter de verbouwereerde keeper Thom Scherpenkate. Eindstand 1-2. De ploeg van trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar zal de komende tijd aan de bak moeten om niet in de onderste regionen te geraken. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen c.s. Rouveen.

SV Dalfsen met lege handen terug uit Wierden

SV Dalfsen speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen SV Zwaluwen Wierden, de nummer vijf uit de eerste klasse H. Dalfsen had de thuiswedstrijd in oktober 2023 nog met ruime cijfers verloren dus begon het team van Marcel Smid met een defensieve opstelling. Dit concept werkte goed en de verdediging stond als een huis. Wat SVZW ook probeerde, tot een doelpunt kwam het niet. Net toen Dalfsen dacht met een 0-0 stand te gaan rusten scoorde de spits van Wierden de 1-0 met een strakke kopbal. Nog voor rust werd het 2-0 voor de thuisploeg uit een discutabele penalty. Opmerkelijk was dat doelman Mark Knol nog niet klaar stond om de penalty te keren maar de leidsman keurde het doelpunt goed. Na de hervatting probeerde Dalfsen iets aanvallender te voetballen en creëerde direct een goede mogelijkheid die door de Wierdense doelman werd gestopt, in de tegenstoot die hierop volgde scoorde SVZW de 3-0. Even later was het wel raak voor Dalfsen, Sam van den Anker was de doelpuntenmaker (3-1). Toen Stefan Jansen Of Lorkeers direct hierna de 3-2 scoorde geloofde heel Dalfsen in een stunt, maar direct na de aftrap scoorde Wierden de 4-2. SVZW scoorde uiteindelijk zelfs nog de 5-2 , maar dit doelpunt is alleen nog interessant voor de statistieken. Zaterdagmiddag speelt een thuiswedstrijd tegen DOS’37, op Sportpark Gerner gespeeld aanvang 14.00 uur.

Hoonhorst houdt koploper in het vizier

Hoonhorst speelde thuis op de Potkamp  tegen rode lantaarndrager SV Vaassen. Dat was de bedoeling in ieder geval. Toen de 22 veldspelers warm gedraaid waren, bleek de leidsman van dienst in geen velden of wegen bekennen te zijn. Navraag bij de scheidsrechter bleek dat hij zich ruim voor het weekend na een arbeidsongelukje netjes had afgemeld bij de bond. Alleen was de KNVB “vergeten” een vervanger te regelen. Scheidsrechter van Meenen uit Slagharen werd gelukkig bereid gevonden om zijn vrije zondag te onderbreken en naar Hoonhorst af te reizen.  Een uur na geplande aanvangstijdstip, een lange extra theepauze en nogmaals een warming-up kon dan toch afgetrapt worden. Dat zo’n voorbereiding de wedstrijd vaak geen goed doet, bleek met name van Hoonhorst-zijde. Vaassen kreeg wat kansen om de score te openen. Hoonhorst die nogal wat spelers miste door blessures en schorsingen speelde in het eerste kwartier onverzorgd en te onrustig om voetballend tot aanvallen te komen. Tegen het compact staande Vaassen had Hoonhorst de gehele wedstrijd moeite om lekker in het spel te komen. Maar Hoonhorst kreeg kansen al duurde het tot de 16e minuut voordat Hoonhorst de eerste speldenprik uitdeelde. Een goed voorzet van Joey Kroes werd door Wouter van der Kamp over het doel geschoten. Pas in de 39e minuut was het Hoonhorst dat uit de counter scoorde (1-0). Een diepe bal van Wouter op de ijverige Sander van der Berg werd voorgezet vanaf rechts en door Jostino Kroes in de verre hoek binnengeschoten. Kort voor rust verdubbelde de marge. Van de Kamp’s schot werd afgeslagen en Sten Klein Herenbrink wist de afvallende bal knap over de doelman  heen te lepelen (2-0). Na de hervatting kwam Vaassen nauwelijks meer tot aanvallen maar bleef het niveau van Hoonhorst ook ondermaats. Kort erna werd  Borit Zwerink’s voorzet vanaf rechts bereikte in het achterveld de opgekomen linksback Tom Dijkslag die met een lage schuiver de eindstand op het bord zette (3-0). Met deze overwinning houdt Hoonhorst koploper Terwolde in het vizier. Deze week zal er goed op automatismen moeten worden getraind om volgende week tegen het aanvallend sterke Terwolde goed partij te kunnen bieden.

V.V. Lemelerveld is het even kwijt

Lemelerveld speelde thuis tegen Reünie uit Borculo en verloor met 1-5. Daarmee bewees de ploeg zich een slechte dienst in de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen in de klasse zondag 3A Oost. De tegenstander van Lemelerveld behoort ook tot deze kandidaten. Reünie staat nu op een tiende plek terwijl Lemelerveld de elfde plaats bezet. Met de regelmaat van de klok voerden de bezoekers de scoorde vrij gemakkelijk op tot 0-5. Het was uiteindelijk Bram Reimink die voor de thuisploeg de eer redde. Zondag wederom een cruciale wedstrijd oor de Lemelerveldenaren. Dan gaat het op bezoek bij Heeten. Deze ploeg staat dertiende op de ranglijst met één wedstrijd meer gespeeld. Wel heeft Lemelerveld inmiddels zeven punten meer bijeen geschraapt.

 Collectief S.V. Nieuwleusen staat als een huis

S.V. Nieuwleusen speelde uit tegen FC Zutphen. Thuis werd onnodig verloren van de Zutphenaren. In deze wedstrijd waren de rollen omgedraaid en nam Nieuwleusen de punten mee naar huis na een 1-3 overwinning. Nieuwleusen kwam sterk uit de startblokken en de verdediging van FC Zutphen was deze middag vrij onzeker. Randy Vink kreeg binnen tien minuten al twee dotten van kansen die niet tot een doelpunt leidden. Hierna kreeg FC Zutphen wat meer greep op het spel en probeerde met wat schoten om tot een doelpunt te komen. Toen was het Thomas Koobs in de 35e minuut, die na zeer goed druk zetten de bal veroverde aan de zijlijn en een perfecte pass op Vink gaf. Hij aarzelde niet (0-1). Kort erna moest aanvoerder Reinier Meijerink met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Bas Evenboer. In de 42e minuut was het weer een prima onderschepping van Tom Vasse die Vink in de diepte wegstuurde en dat betekende 0-2. Na de hervatting was het FC Zutphen dat volle bak op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Roy Bollemaat ging net naast de kruising. Het hechte collectief van Nieuwleusen stond ook deze middag als een huis. De thuisploeg  kreeg via een halve omhaal bijna loon naar werken maar Tim Hoogenkamp kon de bal met zijn vingertoppen op de lat tikken. Een minuut later is het wel raak. Timon Kuipter van F.C. Zutphen nam een vrije trap aan de zijlijn en slingerde de bal voor het doel, zonder dat de bal geraakt werd verdween deze met een stuit in de linkerbovenhoek achter een verbouwereerde keeper Hoogenkamp (1-2). F.C. Zutphen ging vol op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan hoekschoppen en onschuldige kopballen kwam het niet. In de 91e minuut deelde Vink de definitieve knock out uit. Na een hoge bal hebben de keeper en verdediger van F.C. Zutphen niet helder wie ingreep. Vink wist er wel raad mee. Eindstand 1-3.  Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur  thuis tegen Rigtersbleek.

Gezapig USV blijft steken op 1-1 tegen Protos

USV speelde thuis tegen naaste concurrent Protos en speelde met 1-1 gelijk. Niels Kappert zette in de 7e minuut op assist van Leon Kooiker zijn ploeg op 1-0. Op dat moment was een schot van Thijmen Stegeman al gestuit door Protos-doelman Martijn ten Broeke en had Jort Kouwen van dichtbij al de paal geraakt. Het eerste kwartier was dan ook volledig voor USV. Geen vuiltje aan de lucht. Maar ineens leek USV in slaap gesukkeld door het aangename voorjaarszonnetje en kreeg meteen hiervoor de rekening gepresenteerd. In de 17e minuut maakte Bram van der Veen uit het niets gelijk (1-1). Voor USV was het geen wake-up call. Het noodzakelijke tempo was en bleef ver te zoeken en dat paste helemaal in het straatje van Protos. Ondanks het vele balbezit kreeg USV ook na de hervatting het vuurtje niet aan. Meerdere motoren haperden waardoor er van echte druk op de verdediging van Protos zelden sprake was. Trainer Mathijs van Faassen stuurde nog een aantal verse krachten naar het front, maar zonder al te veel munitie. In de slotminuten kwam Leon Kooiker een teenlengte tekort voor de winnende treffer, maar had ook Protos zomaar nog de zege kunnen stelen. Zo bleef het 1-1 en daar schoten beide ploegen totaal niets mee op. USV en Protos waren nog volop in de race voor de tweede periode, maar die kansen zijn door de zouteloze remise zo goed als verkeken. Zondag gaat USV op bezoek bij FC Ter Apel ’96, de enige ploeg die nog enigszins in het spoor blijft van koploper Nieuw Buinen. Aanvang 14.00 uur op het kunstgras van sportpark ’t Heem in Ter Apel.

 

Verslag: Evert jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.