Vilsteren worstelend naar zege op Wesepe

0274902_Vilsteren_-_Wesepe_-_3.jpg
De jarige aanvoerder Mathijs Kamphuis houdt namens Vilsteren opruiming in de defensie. Wesepe had wel dreiging richting het doel van de thuisclub, maar wist niet te scoren.

VILSTEREN – Voetbalvereniging Vilsteren is het tastbare bewijs hoe aantrekkelijk de KNVB ’s lands meest geliefde spelletje heeft gemaakt met de invoering van de periodetitels. Zet alsjeblieft geen geld in op het algehele kampioenschap van Vilsteren, dan kun je net zo goed je poen in de Vecht mikken.

De bescheiden, maar hardwerkende zwoegers van de Molenesch bivakkeren meestentijds in het rechterrijtje van de vijfde klasse. Dat is deze jaargang mede door de versterkte degradatie en de toevoeging van een aantal clubs (TKA, Hoonhorst, Raalte en Vaassen) die een jaartje eerder een niveautje hoger acteerden niet anders. Maar voetbalgeluk en -plezier zit ‘m in kleine dingen. Na twee duels in periode 2 is Vilsteren de te kloppen ploeg. Geelzwart staat bovenaan. Geweldig toch!? Geniet ervan zo lang het kan en verdedig deze prachtige positie met hand en tand. Met laagvlieger Wesepe op bezoek is het zeker niet denkbeeldig dat ‘de gele leeuwen’ de riante uitgangspositie met in ieder geval een week kunnen verlengen. Een prachtige uitdaging voor Runherd en zijn ‘nero giallo’, die zich in 2024 knap aan de anonimiteit van 5F hebben ontworstelt.

Eerste grote schrik voor de nietsvermoedende toeschouwer is Jari Vlierman. In afwijkend tenue en bewapend met twee grote handschoenen. Bij afwezigheid van vaste doelman Niels Veltmaat, mag de doorgaan als aanvaller actieve Vlierman deze vandaag proberen doelpunten te voorkomen. De gelegenheidsdoelman mag terugzien op een geslaagd optreden en hoeft geen enkele keer de vernederende gang naar het net te maken. Vilsteren speelt verre van groots, maar wint fortuinlijk met 2-0. De door afwezigheid van vaste krachten gekwelde Dik Runherd ziet zijn formatie op slag van rust op voorsprong komen. Een vrije trap van Sven Koggel lijkt een prooi voor doelman Rick Jansen. Het wordt een klassiek gevalletje ‘hete kroket’. Jansen laat de Derbystar glippen en Mathijs Kamphuis siert zijn kwart eeuw aanwezigheid op deze aardkloot op met de openingstreffer. Na de thee is het voornamelijk afstoppen wat Vilsteren doet. Het loopt stroef bij de mannen van Runherd, maar de onverzettelijkheid in verdedigend opzicht blijft. De spanning blijft ook. Tot de laatste minuut. Als Wouter Mars het leer verovert en Koen Kortsteen de gelegenheid biedt zijn invalbeurt van toeters en bellen te voorzien met een treffer. Vilsteren zit na drie wedstrijden op een roze wolk en is koploper in de tweede periode. In ieder geval nog een week genieten!

Runherd stuurde de volgende elf de kunstmat op: Jari Vlierman, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis (aanvoerder), Jeffrey Feijen (70. Lars Bloo), Sven Koggel, Lars Kampman, Wouter Mars, Justus von Martels (70. Diede Veltmaat) en Job de Groot (82. Koen Kortstee).
Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 12-33, Hoonhorst 12-30, Raalte 13-30, Zwolle 13-24, TKA 12-23, Emst 14-21, Davo 11-18, Go-Ahead 13-17, Vilsteren 14-16, Batavia ’90 13-13 (4 punten mindering), Wissel 14-8, Wesepe 15-7 en Vaassen 14-0.

Zondag speelt v.v. Vilsteren in en tegen Raalte. Het beginsignaal op het sportpark aan de Jan van Arkelstraat 2 klinkt om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

0274902_Vilsteren_-_Wesepe_-_1.jpg
Een speler van Wesepe ligt geblesseerd op de grond. De jarige Mathijs Kamphuis (25 jaar, met aanvoerdersband) is zich van geen kwaad bewust.
0274902_Vilsteren_-_Wesepe_-_2.jpg
Sven Koggel van Vilsteren heeft een pijntje aan het been. Arbiter Sprukkelhorst komt even informeren of het gaat

 

Meer foto's

Een speler van Wesepe ligt geblesseerd op de grond. De jarige Mathijs Kamphuis (25 jaar, met aanvoerdersband) is zich van geen kwaad bewust.
Sven Koggel van Vilsteren heeft een pijntje aan het been. Arbiter Sprukkelhorst komt even informeren of het gaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.