Vilsteren neemt een punt mee uit Zwolle

0276012_voetbal_-_9.jpg

ZWOLLE – Voor de voetballers van Vilsteren was zondag de 17e eventjes niet de mooiste dag van de week, zoals zo luisterrijk bezongen in de serie All Stars, de voetbalsoap rond het denkbeeldige elftal Swift Boys 8. Op sportpark Marslanden mochten de voetballers uit het molendorp halverwege Dalfsen en Ommen de frustratie van de zaadpartij tegen Davo (6-0 verlies) van zich af voetballen. “Dat was onze slechtste pot tot nu toe”, vond trainer Dik Runherd. Revanche moest volgen tegen SV Zwolle, de enig overgebleven zondagclub in Zwolle, die haar naam ontleent aan de stad van herkomst. In de thuiswedstrijd moest Vilsteren de eer laten aan ‘de blauwvingers’ en eindigde de ontmoeting in een doelpuntrijke 3-5. Vraag vooraf was of Vilsteren de frustratie uit de geteisterde ziel kon spelen, of was er na de Deventerse mokerslag nog steeds sprake van collectieve napijn?

“Wij winnen een punt, zij verliezen er twee”, omschreef Runherd de uiteindelijke 2-2. “Zij staan natuurlijk wat hoger op de ranglijst, vandaar mijn deze uitspraak. Ik zie dit gelijkspel zeker als revanche voor de vertoning een week eerder. We waren bij de les en kwamen uitstekend voor de dag. Iedereen een zeven of meer.” Op Marslanden gaven de bezoekers uit het dorp tussen Dalfsen en Ommen twee keer een voorsprong weg. De 0-1 van Wouter Mars werd op het kletsnatte kunstgrasveld weggepoetst door Jasper Arutjnian. Kort voor de onderbreking kopt Mathijs Kamphuis Vilsteren voor de tweede keer op een voordelige marge, maar de egalisatie volgt al snel na de onderbreking door Ericson de Lanoy. “Kort voor tijd maakt Pim kamphuis nog bijna de winnende”, baalde Runherd. “Maar de al stuiterde via de paal het veld weer in. Maar goed, met 2-2 en de getoonde inzet kan ik prima leven.”

Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (75. Nick Hollegien), Mathijs Kamphuis, Sven Koggel (46. Chiel Kamphuis), Jelle Niens, Lars Kampman, Wouter Mars, Pim Kamphuis en Jari Vlierman (Diede Veltmaat).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 14-39, Hoonhorst 15-36, Raalte 15-33, TKA 15-32, DAVO 14-27, Emst 17-27, Zwolle 15-25, Go-Ahead 16-23, Vilsteren 17-17, Batavia ’90 16-13 (4 punten mindering), Wissel 18-11, Wesepe 18-10 en Vaassen 16-0.

Op maandag 1 april (tweede paasdag) gaat Vilsteren op bij DVV Go-Ahead in Deventer. Op sportcomplex Rielerenk staat het beginsignaal gepland om 14.00 uur.
 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.