Vilsteren komt te kort tegen kampioenskandidaat Raalte

0275282_voetbal_-_8.jpg

RAALTE – Voetbaltrainer annex puzzelkoning Dik Runherd had in de aanloop van kraker met zijn Vilsteren tegen Raalte weer een probleem op te lossen. Het was weer strepen voor de keuzeheer van de dorpsclub, een welhaast wekelijks terugkerend probleem.

Goed, elke wedstrijd staan er weer elf in het veld en een stuk of vier bereidwillige veteranen en jeugdspelers op de bank, maar het is verre van ideaal. Zonder invallers te kort te willen doen, het gaat hoe je het ook wendt of keert ten koste van de vaste patronen. Bovendien zijn vervangers uit de jeugd en lagere elftallen welswaar van goede wil, maar gewend aan een andere (lees hogere) intensiteit. Vrouwlief Marlies weet het aanschouwelijk uit te drukken. “Als zondagochtend de telefoon gaat, verslikt Dik zich bijna in de koffie. Toch niet nog een afmelding denkt-ie dan.”

Alle afzeggingen en blessures ten spijt, de bescheiden dorpsclub zit in een flow, bivakkeert wonderwel op een roze wolk en voert na drie duels de ranglijst aan in periode 2. Het ligt in de lijn der verwachting dat titelkandidaat Raalte de geelzwarten keihard van een illusie beroofd, maar elke wedstrijd begint met 0-0 en wie weet kan de kleine ‘David’ de grote ‘Goliath’ een loer draaien. Het zal uit de tenen moeten komen.
In de voetballerij sterft de hoop als laatste. In Raalte lazerde Vilsteren van de roze wolk. “Raalte was simpelweg een maatje te groot voor ons”, realiseerde Runherd zich na afloop. “De 5-0 nederlaag is geflatteerd, maar wel terecht.” Voor de thee incasseert Vilsteren slechts een tegentreffer. De hoop blijft intact. Wanneer vlak na de thee de 2 en 3-0 valt is het einde verhaal. Kampioenskandidaat Raalte houdt het gas erop in de wetenschap dat het doelsaldo aan het eind mee kan tellen. Vilsteren gaat er uiteindelijk af met 5-0.

Runherd gaf zijn vertrouwen aan: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (46. Lars Bloo), Mathijs Kamphuis, Jeffrey Feijen (78. Bas Rietman), Jelle Niens (75. Gijs Kutterik), Lars Kampman, Wouter Mars, Pim Kamphuis (75. Vince Regterschot) en Diede Veltmaat (46. Justus von Martels).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 13-36, Raalte 14-33, Hoonhorst 13-30, TKA 14-29, Zwolle 14-24, Emst 15-24, Davo 12-21, Go-Ahead 14-20, Vilsteren 15-16, Batavia ’90 14-13 (4 punten mindering), Wissel 16-8, Wesepe 16-7 en Vaassen 14-0.

Zondag krijgt v.v. Vilsteren Davo uit Deventer op bezoek. Aanvang 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.