Vilsteren komt niet uit de slaapstand tegen DAVO

0275656_Vilsteren_-_Davo_-_1.jpg
Vilsteren beleefde een beroerde middag tegen Davo en kreeg een half dozijn treffers om de oren.

VILSTEREN – ‘De meeste dromen zijn bedrog’, kweelde Marco Borsato jaren terug. Voor de voetballers van v.v. Vilsteren bleek deze zangfrase een waarheid als een koe. Na drie duels stonden de geelzwarten uit het molendorp bovenaan in de rangorde van periode twee. Aan de Jan van Arkelstraat in Raalte werd Dik Runherd met zijn stoottroepen een wreed en meedogenloos halt toegeroepen door S.V. Raalte.

De tot de elite van 5F behorende thuisclub zette duidelijke cijfers neer: 5-0. Inderdaad: dromen zijn bedrog, maar het is mooi dat je ze toch even gehad hebt! Oké, van roze wolk gelazerd en aarde, het is niet anders. Kop op, het volgende karwei wacht alweer en ook deze is niet mals. Met DAVO op bezoek wacht er alweer een heidense klus. De roodbroeken uit Deventer hebben door de vele afgelastingen wat wedstrijden achterstand en bekleden een positie in het middenrif van 5F. Plek vier, die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een ticket betekent voor de nacompetitie, is geen utopie, maar behoort tot de mogelijkheden, mist er onderweg niet teveel punten worden verspeeld. De uitdaging voor Vilsteren is om het collectief uit de koekstad te beroven van deze illusie, maar daar kwam nul komma nul wat van terecht.

Op de vertrouwde Molenesch begonnen ‘de kanaries’ dramatisch. Vanuit de allereerste aanval schoot Milan Koers raak en binnen het kwartier tilde de technisch begaafde Adem Kocak het denkbeeldige scorebord naar 0-2. Pas daarna werd de thuisploeg wakker, maar bleef onderliggende partij in de ontmoeting. Ook in de voetballerij sterft de hoop als laatste. Een wederopstanding na de thee? Helaas. De thuisclub zette aan, maar gaf in een tien minuten durende periode van geestelijke afwezigheid de wedstrijd volledig uit handen. De doorgaans solide defensie van de thuisclub gaf niet thuis bij enkele lange peren van de vijandelijke doelman dwars door het hart van de defensie. Kocak, Koers en Wesley de Witte mochten de score opvoeren naar 0-5. Zelf een eretreffer bleef uit op de eigen grondgebied. Sterker nog, De Witte mocht het halve dozijn volmaken voor de bezoekers uit Deventer. De enige troost kwam na afloop uit de tap. Even de nare smaak wegspoelen.

Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (46. Koen Kortstee), Mathijs Kamphuis, Sven Koggel, Jelle Niens, Lars Kampman (73. Jari Vlierman), Wouter Mars, Pim Kamphuis (73. Gijs Kutterik) en Justus von Martels.

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 14-39, Hoonhorst 14-33, Raalte 15-33, TKA 15-32, Emst 16-27, Davo 13-24, Zwolle 14-24, Go-Ahead 15-23, Vilsteren 16-16, Batavia ’90 15-13 (4 punten mindering), Wissel 17-8, Wesepe 17-7 en Vaassen 17-0.

Zondag gaat v.v. Vilsteren op bezoek bij S.V. Zwolle. De wedstrijd op sportcomplex Marslanden begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

Niels Veltmaat is de situatie meester. De doelman van Vilsteren moest zich zes keer gewonnen geven in het duel tegen Davo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.