Uitbreiding woonzorglocatie ZGR Brugstede officieel voltooid

0275248_opening_nieuwbouw_Brugstede_1.jpg

LEMELERVELD – Onder toeziend oog van bewoners, medewerkers en overige betrokkenen werd vrijdagochtend 8 maart de uitbreiding van woonzorglocatie ZGR Brugstede officieel gemarkeerd met een feestelijke opening. Afgelopen periode is de woonzorglocatie in Lemelerveld uitgebreid van dertig naar vijfenveertig appartementen.

Samen met woningstichting Vechtdal Wonen, de verhuurder van het gebouw en bouwbedrijf Haafkes zijn afgelopen jaar vijftien extra moderne appartementen gerealiseerd, twee sociale huurwoningen en dertien zorgappartementen, waarvan één voor een kortdurend verblijf. Hierdoor kunnen senioren bijvoorbeeld ook na een ziekenhuisopname tijdelijk op Brugstede terecht.
Met de uitbreiding van Brugstede ziet locatiemanager Heleen Flierman een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. “Onze locatie heeft al vele jaren een lange wachtlijst. Hierdoor konden we senioren uit de omgeving die 24-uur zorg nodig hebben niet altijd een plek op Brugstede bieden. In sommige gevallen moesten mensen hierdoor ver uitwijken. Zo heeft één van onze nieuwe bewoners een tijdje noodgedwongen in Hoogeveen gewoond, waar zij niemand kende. Ik ben dan ook ontzettend blij en dankbaar dat we door deze uitbreiding meer senioren een warm thuis kunnen bieden in hun eigen vertrouwde woonplaats.”
Tijdens de speech van Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen werd het nieuwe insectenhotel onthuld dat straks een mooie plek in de nieuwe binnentuin krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.