Titelkoorts breekt sportclub Lemele op tegen Sportlust

0275250_Lemele_-_Sportlust_-_4.jpg

LEMELE – Sportclub Lemele heeft de wind in de rug. In klasse 5C Oost lijkt de concurrentie er alles aan te doen om het pad richting de titel voor de Sallandse dorpsclub te plaveien. Lemele blijft winnen, terwijl de ene na de andere rivaal punten blijft morsen.

De mannen van trainer Geert Tichelaar hebben op acht potjes voor het eind een voorsprong van liefst vijf punten op Sportlust Vroomshoop, de gevaarlijkste belager. En laat nu juist die ploeg op bezoek komen op Zandeinde. In het nabij gelegen Vroomshoop behaalde Lemele in de vroege herfst van het vorige jaar een zwaar bevochten 4-3 zege, maar overduidelijk werd dat de ploeg uit het kanaaldorp voetbalpotentie en scorend vermogen heeft, met name de staatsgevaarlijke Dennis Jozic. Wat dat betreft kun je stellen dat de ranglijst nooit liegt en in die opsomming hoeven de blauwgelen alleen Lemele voor zich te dulden. Wat de thuisclub betreft: reken je nooit te vroeg rijk, maar mocht de buit op Zandeinde blijven, dan is het zaak om alvast voorzichtig en onder voorbehoud te informeren naar een platte kar, en wie de tractor gaat besturen tijdens de drie ererondjes door het dorp. Hamvraag vooraf is of het net als op de Bosrand in Vroomshoop een even intens als spannend spektakelstuk wordt, of een behoedzaam schaakspel. Raakt Lemele uit zicht voor de concurrentie, of sluipt de directe rivaal naderbij in dit directe treffen tussen de kampioen van periode 1 (Lemele) en die van periode 2 (Sportlust).

Tichelaar koos voor de volgende elf: Ruan Weelink, JR Phikroh-ngam (67. Ivan van Pijkeren), Remon Kleinlugtenbeld, Job Willems, Niek van ’t Erve (46. Thijs Pouw), Erik Lubbers, Robin Schoenmaker, Tim Schotman, Yoran Bakhuis, Yur Hekman en Jelmer Kleinjan (78. Bram Kok).
De bezoekers hebben de titelstrijd in 5C weer spannend gemaakt. In een wedstrijd waarin de thuisclub geen schim was van zichzelf trokken de bezoekers aan het langste eind 1-2. De wedstrijd was amper aan de gang of doelman Ruan Weelink moest met een wereldredding de op zuurstokroze balschoentjes spelende Jozic van scoren afhouden. Lemele dreigde te worden overlopen en de 0-1 was een logisch gevolg van het veldoverwicht van de blauwgelen uit Vroomshoop. Wout Botter was de gevierde man. “Als ze zo blijven spelen moet je niet raar opkijken als het 3, 4-0 wordt”, bromde Leo Weelink, de verwekker van de poortwachter die Lemele voor erger behoedde. De thuisclub weet zich tijdig te herpakken, overigens zonder aanvallend tot grootse daden te komen en houdt de schade beperkt. Na de thee gaf de thuisclub weinig meer weg, maar wist niets te creëren. In minuut 72 valt de 0-2, als Remon Kleinlugtenbeld een verdedigend klusje te lichtzinnig opvat en Simon Spoor Sportlust op het goede spoor zet. De hoop keert terug als invaller Bram Kok van de sokken wordt gekegeld en Kleinlugtenbeld vrij vanaf elf meter mag aanleggen. Verder dan de aansluitingstreffer laat Sportlust het niet komen. De titelstrijd in 5C ligt weer open en lijkt te gaan tussen Lemele, Sportlust en HTC.

Stand 5C Oost: Lemele 15-36, Sportlust 15-34, HTC 15-32, Noord Veluwe Boys 15-25, Wijthmen 14-23, Mariënheem 15-21, UD 14-18, Kampen 15-16, MVV ’69 15-14, VSW 15-13 (12-25), Zalk 15-13 (24-45) en SVV ’56 15-7.

Sportclub Lemele gaat zaterdag in Hattemerbroek op bezoek bij Noord Veluwe Boys. Aanvang op sportcomplex de Kuule is gepland om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

0275250_Lemele_-_Sportlust_-_6.jpg

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.