Tijd voor koffie bij de Voedselbanken

0274787_Voedselbank.jpg

REGIO – Volle zakken met duizenden Douwe Egbertspunten werden in de tonnen gegooid die de beide Lions serviceclubs hadden neergezet bij veertien supermarkten in het Vechtdal. Het doel: zoveel mogelijk koffie inzamelen voor deelnemers van de regionale voedselbanken.

De landelijke actie werd weer enthousiast opgepakt door de leden van de Lions en het winkelend publiek doneerde weer even enthousiast als eerdere jaren. Maar liefst 1271 pakken koffie, dat was de opbrengst van de inzameling van de Lions. Janny Deen en Jan Ophof van de Lions Hardenberg en Roos ter Beek van de Lions Ommen-Dalfsen zijn het eens: “Die telavonden zijn elk jaar weer leuke bijeenkomsten voor het goede doel, maar je weet nooit wat er uit de inzamelboxen komt. Pas zodra de tonnen op de kop gaan en de punten uitgespreid op grote tafels liggen, weten we of we het op één of op meer avonden kunnen tellen.”
Het bleek weer een groot succes. Landelijk zijn er ruim 118 miljoen waardepunten ingezameld, die bij Douwe Egberts voor 178 duizend pakken koffie werden ingeruild.

Cijfers

Bestuurslid Ada Dierkx van Voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen: “Onze Voedselbank blijft elk jaar groeien, we helpen nu al bijna 80 gezinnen met de wekelijkse pakketten.” Voorzitter Henk Brink van de Voedselbank Hardenberg – Ommen: “Wij zijn na zestien jaar flinke groei, het afgelopen jaar weer wat geslonken in deelnemersaantallen. Momenteel helpen we wekelijks rond de 180 gezinnen in de beide gemeenten.”

De landelijke actie werd voor de twaalfde keer gehouden en als het aan de Lions en aan de Voedselbanken ligt, mag het gewoon elk jaar blijven doorgaan. Bestuursleden Ada en Henk beamen dit: “Koffie is duur en daarmee een luxeproduct voor veel van onze deelnemers. Daarom zijn we elk jaar weer erg blij met deze actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.