The Passion in de Grote Kerk

0275442_PosterPassion.jpg

DALFSEN – Op zondag 24 maart (Palmzondag) om 18.30 uur wordt er in de Grote Kerk van Dalfsen een Passion uitgevoerd. De meesten kennen waarschijnlijk wel de televisie-uitvoering, waarbij bekende Nederlanders het paasverhaal op eigentijdse wijze vertolken.

Twee jaar geleden werd voor het eerst in Dalfsen een soort alternatieve vertolking van de Passion uitgevoerd. Dit jaar wordt het verhaal van Pasen met bijpassende moderne muziek aangevuld met filmfragmenten. De uitvoering wordt gedaan door gemeenteleden van de Protestantse Gemeente. De filmopnames zijn gemaakt in Dalfsen en Oudleusen. Er is een eigen band o.l.v. Floris Meerveld, er zijn zangers en er is een gelegenheidskoor o.l.v. Wim van Lente.

Maandag 25 maart

Op maandag 25 maart om 19.30 uur is in dezelfde kerk de Johannes Passion van J.S. Bach te horen. Hier kunnen de bezoekers ook zelf aan meedoen. Nadat de voorgaande twee jaren een meezing- en luister Mattheüs Passion werd uitgevoerd, is nu de keuze gevallen op eenzelfde uitvoering met de Johannes Passion. Ds. Hans Schipper vertolkt de teksten zoals deze in de Nieuwe Bijbelvertaling staan in het evangelie naar Johannes. Het Sallands Bachkoor o.l.v. Leendert Runia zingt alle koordelen en samen met de aanwezigen worden de koralen gezongen. Ook zal de sopraan Machteld Vossen, twee aria’s ten gehore brengen.

Belangstellenden zijn op beide avonden hartelijk welkom, de toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.