Tankstations willen verhuizen naar omgeving carpoolplaats langs N340

0275234_Shell.jpg

OMMEN – De eigenaren van twee tankstations in Ommen hebben aanvragen ingediend voor het realiseren van een nieuw tankstation bij de carpoolplaats langs de Varsenerdijk, nabij de rotonde in de N340. Burgemeester en wethouders van Ommen willen daar onder voorwaarden aan meewerken. De huidige locaties kunnen dan worden gesaneerd en plaats maken voor woningbouw.

Het gaat om de tankstations aan de Stationsweg 24 (Tamoil) en die op Den Oordt 3 (Shell). Beide eigenaren hebben afzonderlijk een voorstel ingediend, maar er kan bij de carpoolplaats maar één tankstation worden gerealiseerd. Beide tankstations hebben zich historisch ontwikkeld op hun huidige locatie, maar zowel gemeente als provincie vinden het positief voor de leefomgeving als ze worden uitgeplaatst uit gebieden met woonbebouwing.

Uitzondering

De plek bij de carpoolplaats wordt gezien als een logische plek: goed bereikbaar, nabij een verkeersknooppunt, zonder woonbebouwing in de directe omgeving. Daar staat tegenover dat de provincie tegenwoordig geen medewerking meer verleent aan de vestiging van tankstations in een relatief groene omgeving die niet aansluit bij bebouwd gebied. De omgeving van de carpoolplaats voldoet niet aan de voorwaarden, maar de provincie wil een uitzondering maken als tenminste twee bestaande stations binnen de bebouwde kom worden gesaneerd. Pas dan kan er een nieuw tankstation worden gevestigd.
Die optie komt nu binnen bereik, al hebben beide ondernemers afzonderlijk een verzoek ingediend. Volgens wethouder Leo Bongers hoeft dat geen probleem te zijn; hij moedigt de initiatiefnemers aan om te zoeken naar een vorm van samenwerking. Het gebied rond de carpoolplaats is grotendeels eigendom van de provincie, al heeft ook de gemeente hier gronden in bezit. Afhankelijk van de exacte bouwlocatie moet hier dus ook overeenstemming over worden bereikt.

Tekst: Hans Keesmaat
Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.