Studenten en leerlingen bezoeken melkveebedrijf

0275648_IMG-20240308-WA0003.jpg

DALFSEN/OMMEN – Afgelopen week bezochten MBO studenten van het Vechtdal College Ommen de boerderij van de familie Land in Dalfsen (deelnemer van Vechtdal Boert Bewust). Omdat de bij deze vereniging aangesloten boeren en tuinders graag verbinding willen maken met de samenleving, was dit een mooie manier om de studenten de gelegenheid te bieden hier een opdracht uit te laten voeren. De studenten organiseerden een rondleiding op het melkveebedrijf en bedachten een leuke activiteit voor leerlingen uit groep 6 en 7 van de Sint Bernardusschool in Ommen. Tijdens de rondleiding kregen ze onder meer uitleg over de melkrobot. Met de robot wordt een koe automatisch gemolken en kan de koe zelf kiezen wanneer zij gemolken wil worden. Wie ook graag een bezoekje wil brengen aan de boer, is op 1 mei a.s. welkom bij melkveebedrijf Zandman in Beerze. Zie

www.vechtdalboertbewust.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.