Ster van Zwolle zoeft langs Dalfsen richting Vilsteren en Ommen

Precies op schema, om tien voor twee afgelopen zaterdag zoefde een grote kopgroep voor het peloton uit van ‘de Ster van Zwolle’, over de rotonde in Dalfsen richting Vilsteren en Ommen

DALFSEN – Gisteren was het weer zo ver. In Zwolle werd om 12.00 uur op het Grote Kerkplein het startschot gegeven voor de 63e editie van de ‘Ster van Zwolle’. De finish was deze keer niet op de Ceintuurbaan maar op de Blaloweg. Dit om de toegangswegen naar het ziekenhuis zoveel mogelijk vrij te houden.

In deze eendaagse wielerspektakel van 183.2 kilometer, die wordt gezien als de opening van het wielerseizoen, kan worden getest hoe de wielerrenners het winterseizoen zijn doorgekomen. Deze openingsklassieker is een bijzonder sportevenement voor alle wielrenners in Nederland. In de ‘Ster van Zwolle’ beginnen veel Nederlandse teams aan hun wielerjaar. De wielrenners rijden in een soort ster rondom Zwolle en doen hierbij omliggende plaatsen aan.

Spoedig verloop

Vanaf de start om 12.00 uur ging de route naar Windesheim, Lemelerveld, Lemele, Luttenberg, via de Slennebroekweg en de Koelmansstraat richting Hoonhorst en Wijthmen. Om precies 13.40 uur passeerden de renners Dalfsen en koerste men richting Vilsteren, Ommen, Nieuwleusen, Hasselt, Kampen, Zalk en vervolgens Zwolle. Het peloton was in Dalfsen in drieën verdeeld met een minimaal tijdsverschil. In de slotfase in Zwolle wist één renner, de Deen Niklas Petersen van Tdt-Unibet Cycling aan de kopgroep te ontsnappen en won hij overtuigend deze 63e editie. Het is de tweede buitenlandse renner in de geschiedenis van de ‘Ster van Zwolle’ die deze klassieker won. Tweede werd de Belg Simon Dehairs en derde Vlad van Mechlen eveneens uit België. De 63e editie kenmerkte zich door een spoedig verloop met weinig valpartijen tijdens de koers.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.