Start nieuw seizoen voor Fietsmuseum Ommen

0275581_Fietsmuseum.jpg
Een inkijkje in het Fietsmuseum.

OMMEN – Het Fietsmuseum in Ommen gaat na een korte winterstop weer open voor het publiek. Vanaf zaterdag 30 maart zijn bezoekers van harte welkom: dinsdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op de Bissinghwoensdagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Het fietsmuseum heeft een grote collectie fietsen: van historische, tot bak-, werk- en toerfietsen. Ook zijn er fietsverzamelobjecten te zien evenals een collectie historische kleding. Het officieel als ‘Historisch Rijwielmuseum Ommen’ bekendstaand museum begon in 2017 in een winkelpand aan de Brugstraat. Eerst halverwege de straat en later in de oude Hema-winkel. Sinds 1 april 2023 heeft het museum een eigen onderkomen aan het Kerkplein 6 in Ommen.

Bezoekers

Nieuw is dat het museum nu ook over een educatieve ruimte beschikt om bezoekers te ontvangen. Die nieuwe ruimte kwam mooi van pas toen de afgelopen maanden schoolklassen langskwamen om kennis te maken met de fiets en de historie van de tweewieler. Het fietsmuseum richt zich met name op toeristen en bezoekers van de stad Ommen. De bezoekers laten zich graag informeren over hoe het er vroeger allemaal aan toe ging met het maken van fietsen. In 2023 zijn er maar liefst 6200 bezoekers geteld. Belangstellenden kunnen gerust eens binnenwandelen tijdens de openingsuren. Voor velen is het ook een herkenning van vroeger, al vermaken kinderen zich er ook prima. Het is vrij toegankelijk, al is een vrije gift zeer welkom.

De invulling van de openingstijden gebeurt door vrijwilligers. Het museum is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. Aanmelden is mogelijk in het fietsmuseum.

 

Tekst: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.