Sportclub Lemele moeizaam naar driepunter in Kampen

0274886_voetbal_-_6.jpg

KAMPEN – Sportclub Lemele bivakkeert op een roze wolk. Door de eenvoudige 4-0 thuiswinst op hekkensluiter SVV ’56 en de halve misstap van directe concurrent HTC (2-2 tegen Wijthmen) heeft koploper Lemele een gaatje geslagen naar de naaste belager uit Zwolle. Lemele blijft ook bij verlies in en tegen Kampen de lijstaanvoerder van 5C.

Het kan wat lijden. Maar met een negatief resultaat van het Kamper sportcomplex De Maten vertrekken is natuurlijk niet de bedoeling. De thuisclub is aardig bijgetrokken na een beroerde seizoenstart en heeft plaatsgenomen in het middenrif van 5C. Met twee loodzware duels (Sportlust thuis, gevolgd door Noord Veluwe Boys uit) in het verschiet is het zaak dat de equipe van Geert Tichelaar geen averij oploopt op het kunstgras in Kampen. Al was het maar om de marge intact te houden en de titelkoorts weg te houden van Zandeinde, want met een bibberend lijf en knikkende knietjes is het lastig voetballen.
Gelukt! Het kwam uit de tenen op De Maten, maar wat zou dat!? Twee keer poetste Lemele een achterstand weg, om uiteindelijk de 2-3 over de streep te trekken. “Het ging vandaag inderdaad niet vanzelf”, lichtte Tichelaar toe. “Voetbaltechnisch was het misschien wel de minste wedstrijd van ons tot nu toe. We speelden te veel en te snel de lange bal, maar op inzet, vechtlust en wil om te winnen hebben we de pot toch over de streep getrokken.”

De 1-0 wordt recht getrokken door Tim Schotman, de 2-1 door Yoran Bakhuis. Schotman tekent ook voor de winnende. “Geef hem een kans en negen van de tien keer is het raak”, stelde Tichelaar tevreden vast. “We zijn vandaag gelukkig geweest in deze wedstrijd en HTC (de grootste concurrent, WL) heeft verloren. Mij hoor je niet klagen.” Door de verrassende nederlaag van HTC tegen laagvlieger VSW, is nu Sportlust Vroomshoop de eerste bedreiging voor de lijstaanvoerder van 5C.
Zaterdag staat de kraker tussen de nummers een en twee van 5C op het programma. De clash op Zandeinde begint om 14.45 uur.

Stand 5C Oost: Lemele 14-36, Sportlust 14-31, HTC 14-29, Noord Veluwe Boys 14-25, Mariënheem 13-21, Wijthmen 12-17, UD 13-15, Kampen 14-13 (27-31), MVV ’69 14-13 (13-26), Zalk 14-13 (23-42), VSW 14-12 en SVV ’56 14-7.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.