Sportclub Lemele haalt het uit de tenen tegen ‘de buren’ uit Marle

0275994_Lemele_-_3.jpg
Sportclub Lemele en 'stille kracht' Erik Lubbers hielden de punten in eigen huis tegen MVV '69 uit het naburige dorp Marle

LEMELE – Sportclub Lemele kreeg met MVV ’69 een taaie rakker op bezoek. De oranjehemden uit het naburige buurtschap Marle, gemeentelijk vallend onder ‘de paraplu’ Hellendoorn, staan weliswaar in het rechterrijtje van 5C Oost, maar incasseren verdacht weinig tegendoelpunten. “Ze staan ook te laag”, merkte Lemele-trainer Geert Tichelaar op. Punt is dat de equipe van trainer Rutger Wijkman zelf weinig scoort, wat de bescheiden klassering op ranglijst verklaart. Ook het productieve sportclub Lemele kwam op de Leemkamp, de thuisbasis van MVV ’69, niet tot scoren. Remon Kleinlugtenbeld verklaarde na de 0-0 begin november vorig jaar, “als je niet kunt winnen, moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest.” Op het vertrouwde kunstgras van Zandeinde zal de thuisploeg op voorhand zeker geen genoegen nemen met een remise. De equipe van trainer Geert Tichelaar revancheerde zich tegen Noord Veluwe Boys uitstekend, na het teleurstellende verlies tegen Sportlust Vroomshoop, de voornaamste concurrent in de titelstrijd. De goede lijn doortrekken tegen ‘de buren’ uit Marle is de bedoeling. De wedstrijddag wordt op de site van de thuisclub aangekondigd als ‘Super Saturday’, met na de match live muziek met volkszanger Harm Spang, broodjes shoarma en genoeg bier op de tap. Dan kan het zeker na winst tegen MVV ’69 nog lang onrustig blijven op Zandeinde.

Van sinasappeltjes pletten kwam niets op Zandeinde, maar ‘eind goed, al goed’, de punten bleven in Lemele en als volkszanger Harm Spang achter uit de keel gaat is iedereen de moeizame winst op MVV ’69 vergeten. Het is niet meer de tijd voor een kritische noot, want ‘de bal is rond, de schuimend bier blond’, maar o, o, o, het ging niet van een leien dakje. “We waren voor rust voetballend veel beter”, zag Geert Tichelaar, de voetbalgoeroe op Zandeinde. “Wind mee, veel kansen, maar geen doelpunten. Na de thee met wind tegen kwamen we op achterstand. Een derby hè, altijd veel strijd. We bleven knokken. Het geloof in een beter resultaat bleef overeind en uiteindelijk zijn we beloond. Die strijd zit ook in het DNA van Lemele. Ik vind het knap van mijn ploeg dat ze de koppies niet lieten hangen, maar eerlijk is eerlijk, we waren niet ongelukkig. Nog vijf keer winnen en we zijn er. Het blijft spannend.” Tim Schotman was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Remon Kleinlugtenbeld mocht zichzelf vanaf elf meter bekronen tot matchwinnaar.

Stand 5C Oost: Lemele 17-42, Sportlust 17-40, HTC 17-38, Noord Veluwe Boys 17-25, Mariënheem 16-24, Wijthmen 16-23, Kampen 17-19, UD 16-18, MVV ’69 17-17, VSW 17-16 (13-28), Zalk 17-16 (25-49) en SVV ’56 16-7.

Sportclub Lemele is zaterdag vrij. Op zaterdag 6 april staat een uitwedstrijd tegen Koninklijke UD uit Deventer op de wedstrijdkalender.

 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.