Presentatie Engbertsdijkvenen door twee boswachters

0275986_DSC2395.jpg

OMMEN – De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek heeft ook dit jaar bijzondere activiteiten op het programma staan. Maandag 8 april is er een lezing over het bijzondere gebied de Engbertsdijkvenen.

Op de grens van Twente en het Vechtdal, nabij Kloosterhaar, ligt het ongeveer 1000 hectare grote natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Het gebied is in beheer bij Staatsbosbeheer. Het is een van de 24 Natura2000-gebieden in Overijssel waar de laatste jaren veel werkzaamheden zijn uitgevoerd en waar de komende jaren ook nog veel werkzaamheden zullen moeten worden uitgevoerd om het unieke hoogveengebied in stand te houden.

Natuurwaarde

Henk-Jan van der Veen en Kees Jan Westra zijn beiden als boswachter werkzaam bij Staatsbosbeheer in Twente en zij zullen belangstellenden aan de hand van een interessante presentatie van kaarten en foto’s meenemen in het gebied. Zij zullen onder andere vertellen over het ontstaan van hoogveen, het reguliere beheer, natuurherstelwerkzaamheden in het recente verleden en de nabije toekomst. De Engbertsdijkvenen is een restant van het grote veenmoeras dat ooit het noordoosten van Nederland bedekte. Maar liefst 17 van de 25 hectare levend hoogveen in heel Nederland is hier te vinden en het heeft dus een grote natuurwaarde. De heren Westra en Van der Veen zullen vertellen over wat het gebied zo bijzonder maakt.

Als vervolg op de lezing is er op 20 april een excursie door het gebied om de herstelwerkzaamheden te zien en om hopelijk te genieten van de vele soorten vogels, zoals de blauwborst, de raaf en de roodborsttapuit, die de Engbertsdijkvenen bezoeken. De avond wordt gehouden in de Kern aan de Bouwstraat 23 in Ommen. De presentatie begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 5 euro.

www.natuurenmilieudevechtstreek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.