Popkoor Vocalicious ambitieuzer dan ooit met ‘Heartbeat’

0275269_repetitie_heartbeat_koor_en_band_3.jpg

OMMEN – Alle leergierige zangarbeid en creativiteit van de afgelopen bruisende periode komen samen in de show ‘Heartbeat’. Popkoor Vocalicious wil op 22 en 23 maart spreekwoordelijk het dak van het theater De Carrousel af hebben, met het meest ambitieuze muziekevenement tot nu toe. Heartbeat is meer dan een concert, het wordt een belevenis.

Voor die belevenis word je meegevoerd naar de jaren ’70 en ’80. Dat zijn rijke decennia op gebied van muziek en het is dan ook niet moeilijk om daaruit een fantastisch programma samen te stellen. Popkoor Vocalicious koos uit Engels en Nederlands repertoire dat je raakt, energie geeft en veel herinneringen losmaakt. De songs worden in Heartbeat verbonden met de sfeer en gebeurtenissen van de periode waarin ze gemaakt zijn, wat een attractieve context vormt voor die op zich al iconische muziek.

“Denk aan nummers van Boudewijn de Groot, Simon & Garfunkel, Tina Turner, Kansas, Lynyrd Skynyrd en Starship. We zingen pareltjes van ballads tussen ‘up beat’ disco, funky en rockmuziek. Plus een enkele song uit deze tijd. Zoals een nummer van Direct, omdat dat er qua sfeer en boodschap zo goed bij past. In sommige opzichten is er sinds de vorige eeuw niks veranderd”, vertelt enthousiaste ‘vocal’ en voorzitter Marion Willems. “Vocalicious heeft haar hart en ziel in Heartbeat gestopt, voor minder wilden we niet gaan ter ere van ons 10 jarig jubileum.” Het is ook niet gering wat daar allemaal aan voorbereiding bij komt kijken. De concertcommissie draait al maandenlang op volle toeren, want het event moet straks staan als een huis.

Hart en ziel

Vocalicious is in die tien jaar een begrip geworden in het stadje aan de Vecht. Daar klopt blijkbaar een groot ‘pophart’, gezien de blijvend stevige bezetting van het koor. Heartbeat vertelt het verhaal van Vocalicious, dat een eigenzinnige interpretatie van het 70’s en 80’s repertoire laat horen. Met de unieke, soms zes-stemmige, composities of arrangementen van Karlijn Kunnen, drukt het koor een eigen stempel op de muziek en weet zo te verrassen. Dirigent Bertus van ’t Foort: “Ik zie het als podiumkunst waar we mee bezig zijn en ik vind het, naast het muzikale avontuur, net zo belangrijk dat onze passie en plezier op het publiek overkomt.”

Vocalicious Huisband XL

Het is lastig om weg te komen uit de repetitieruimte waar Van ’t Foort met de formidabele ‘Vocalicious huisband XL’ het repertoire doorloopt. Voor Heartbeat is de band uitgebreid met en blazers en nog twee gitaristen, zo is een repetitie al een aanstekelijk swingend voorproefje.

Koor en band laten er geen gras over groeien en staan te trappelen om bij de laatste repetities alle puzzelstukjes bij elkaar te horen en te zien. Marion Willems: “Heerlijk om te ervaren wat al die positieve energie bijeen voor moois teweeg kan brengen. Erg leuk daarom dat de kaartverkoop loopt als een trein voor beide avonden. Dus wacht niet met kaartjes kopen online bij het theater of bij Primera, anders loop je de kans achter het net te vissen. Dat zou ik jammer vinden!”

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.