Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

0276013_logo_Gemeentebelangen.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Jolande Upper van Gemeentebelangen aan het woord.

Verduurzamen, gasloos, gescheiden afval, circulaire economie. Als je De Van Dale er 30 jaar geleden op zou na slaan is de kans groot, dat deze begrippen daar niet in vermeld staan. De laatste decennia zijn wij in een stroomversnelling terecht gekomen als het gaat om innovatieve technieken en de bewustwording van een beter leefklimaat.

Veranderingen

Wij zorgen er met zijn allen voor, dat er een continue stroom van veranderingen plaatsvindt door verandering in techniek en door een andere perceptie op de wereld. Waar we voorheen moeiteloos de gaskraan opendraaiden voor verwarmen of koken, zijn we ons nu bewust wat de impact kan zijn op het klimaat door verbranding van fossiele brandstoffen. Vroeger zette je een vuilniszak aan de straat, tegenwoordig scheiden we het afval om het zoveel mogelijk te kunnen hergebruiken. Met ons mee verandert hierdoor ook het landschap wat een schaars goed is en waar we zuinig op moeten zijn.
Deze voortdurende veranderingen roept aanpassing en soms ook weerstand op, we blijven graag bij het oude. Vaak dienen deze veranderingen een hoger doel, om uiteindelijk een betere wereld te creëren voor onze (klein)kinderen en generaties daarna.

Klimaatneutraal

Nederland is in 2050 een klimaatneutrale samenleving. Althans dit doel staat in het Klimaatakkoord. Gemeenten en regio’s spelen hierin een grote rol door in de gebouwde omgeving van het aardgas af te stappen.

Zo probeert ook de gemeente Dalfsen met en voor haar inwoners een betere toekomst te garanderen. Dit kan voor alle betrokken partijen een pittige uitdaging zijn. Door middel van informatieavonden, veel voorlichting over wat er de komende decennia moet gebeuren en participatie lossen we dit samen op.
Soms kunnen we daar niet te lang mee wachten (dus niet pas starten in 2049) en is het belangrijk dat het momentum er blijft, dus gas erop, voor een betere toekomst voor de gemeente Dalfsen en haar (toekomstige) inwoners.

Jolanda Upper,
Gemeentebelangen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.