Politiek verwoord D66 Ommen

0275695_D66_logo_Ommen.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Roosmarijn Wernars van D66 aan het woord.

 

Een rondje om(men) is soms zo gek nog niet. Al kan het ook wel eens net te lang zijn. Om u even mee terug te nemen. Al sinds 2001 zijn we in het centrum van Ommen druk met grote en pittige veranderingen. Waar we de doorgang van de weg tussen Zwolle en Hardenberg eruit wilden halen en zo konden gaan genieten van ons hart aan de Vecht. Er werd gekozen voor ‘de huiskamer’ van Ommen. Een ruimte met appartementen aan het water, meer ruimte voor horeca en winkels, (toch wel) een podium en een shared spaced als verkeersomgeving. Autoluw, meer ruimte voor recreatie, winkel- en woongenot. De Pr. Julianastraat/Schurinkstraat zou een 30 kilometerweg worden en er is een ‘randweg’ als het rondje om(men) voor het doorgaande verkeer. Helaas zijn door de jaren heen de plannen nooit helemaal afgemaakt of maar half uitgevoerd volgens plan en deels met een nieuwe of andere insteek. We zijn de weg kwijt in wat er wel en niet is gedaan en waar we naar toe willen. En nu… nu ligt er een plan klaar om te komen tot iedereens wensen, maar heeft het effect dat iedereen tegen lijkt te zijn.

Ons standpunt

Vanuit D66 blijven wij achter ons standpunt wat wij zouden willen zien in een mooi, leefbaar en toeristisch Ommen. De Vechtkade afgesloten, genuanceerd naar een afsluiting voor de zomerperiode. Doe wat vele toeristische steden in de wereld doen; verboden voor gemotoriseerd verkeer ten tijde van het hoogseizoen. Laten we in Ommen beginnen met de drie zomermaanden hoe dat bevalt. De Pr. Julianastraat en Schurinkstraat naar de lang beloofde 30 km weg, meer ruimte voor de fietser en wandelaar. En tot slot de Coevorderweg en Slagenweg als 50 km weg, goed door te rijden zonder dat het uitnodigt tot racen. Kan daarnaast gelijk de ‘fietssnelweg’ komen te liggen. Want het ‘snelle’ ofwel doorgaande verkeer kan langs de rand van Ommen. Hierin zijn wij van mening dat wij alle verschillende partijen hebben gehoord; de ondernemers, de hulpdiensten, de openbaarvervoersbedrijven, onze toeristen en onze (centrum)bewoners.

Donderdag 4 april

In de raadsvergadering van 4 april zal er een besluit worden genomen op het plan en hoe verder. Henri Mors zal daarbij zoveel mogelijk ons standpunt verdedigen. Naast dit onderwerp zijn er nog een paar interessante agendapunten. Het belooft een interessante avond te worden.

Wisseling binnen de partij

Inmiddels zijn we twee jaar verder sinds de gemeenteraadsverkiezingen en wordt het tijd dat wij de wisseling gaan maken. Tijdens de raadsvergadering van 4 april zal Henri Mors zijn raadslidmaatschap inwisselen als raadscommissielid en zal ik toetreden tot raadslid. Ik kijk uit naar de vernieuwde samenwerking met partijen en college.

In gesprek

Elke maandagavond in de week van de commissievergadering hebben wij inloopspreekuur. Exacte data kunt u vinden op onze website www.d66ommen.nl. Het staat u ook altijd vrij om ons te mailen of te bellen of een afspraak te maken. Wij komen graag met u in gesprek.

 

Roosmarijn Wernars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.