Politiek Verwoord: LPO

0276000_Logo_LPO.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Dick Remmers van de LPO aan het woord.

Het was de afgelopen week erg druk in het gemeentehuis van Ommen. De raadszaal helemaal vol, de hal beneden helemaal vol en de kantine helemaal vol. Extra stoelen, extra tv schermen en veel extra koffie. Op de agenda stond namelijk de verkeersstructuur van Ommen. Op dit onderwerp waren er niet minder dan 21 insprekers die stuk voor stuk kwamen uitleggen waarom ze voor of tegen het voorliggende raadsbesluit waren.

Integrale afweging

Het besluit heeft een grote impact op de verkeersstromen binnen Ommen. De knip op de Vechtkade en een knip in de Prinses Julianastraat zal voor iedereen wat betekenen. Sommige inwoners zijn daar heel enthousiast over en andere inwoners en ondernemers zijn faliekant tegen.
Ik ga u via deze column niet proberen te overtuigen dat u voor of tegen moet zijn. Iedereen maakt daarin zijn of haar eigen afweging. Meestal wordt daarbij geredeneerd vanuit het eigen belang. Het is aan de raad om te komen tot een integrale afweging en een besluit te nemen in het algemeen belang van Ommen. En ook tussen de verschillende politieke partijen wordt daar verschillend over gedacht. Op donderdag 4 april zal het besluit hierover worden genomen.
Los van de uitkomst is het wel heel mooi om te zien dat er heel veel inwoners van onze gemeente in beweging zijn gekomen om hun mening naar voren te brengen. De tijd hebben genomen en de energie erin gestopt hebben om anderen en de gemeenteraad te overtuigen van hun mening en/of hun oplossing.

Democratie

Het lijkt nog heel ver weg maar over twee jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Veel (waarschijnlijk alle) partijen in onze gemeente kunnen wel wat versterking gebruiken. En dat kan op veel manieren. Meedenken tijdens het fractieoverleg, plaatsvervangend commissielid, lid van het campagneteam, verkiesbaar als raadslid, deel uitmaken van het partijbestuur en ga zo maar door. Mensen met goede ideeën zijn altijd welkom. Voelt u zich geroepen dan kunt u zich melden bij de partij die u het meeste aanspreekt. Als dat de LPO is, dan nodig ik u van harte uit om contact op te nemen. Of wilt u er nog even over nadenken of eerst eens rustig over praten dan bent u uiteraard ook van harte welkom. Zoals we de afgelopen week gemerkt hebben: de lokale democratie leeft!

Namens de fractie van de LPO
Dick Remmers
Fractievoorzitter

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.