Politiek Verwoord: VOV

0275281_VOV_logo.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Erik Pieters van de VOV aan het woord.

21 maart en 4 april zijn 2 data die hele grote veranderingen in Ommen teweeg gaan brengen. Ik wil de plannen nog keer doorlopen. Nadat ik de portefeuille verkeer overnam van Gerrit de Jonge, was ik als inwoner van Ommen verbaasd wat er allemaal speelt, dit door alle moties en voorstellen vanaf 2018.

Bij de kapper

En dat bleek ook maar weer afgelopen zaterdag toen ik bij kapper Murad zat, aan de Vechtkade. Ook hier wisten ze niet wat ons te wachten staat. Het plan is om de Vechtkade en Julianastraat met pollers, van die beweegbare palen in de grond, af te sluiten voor auto’s. Bewoners die van noord naar zuid willen moeten via de Slagenweg en Coevorderweg omrijden, andersom geldt dit ook als mensen vanaf zuid naar de supermarkt, huisartsenpraktijk of de kinderen naar één van de scholen willen brengen. Dit kan voor een enkele reis wel 4-6 km om zijn. Wat kost dit de inwoners aan extra brandstof, tijd en uitstoot langs een Natura 2000 gebied. En wat te denken van het extra geluid voor de bewoners in Oldenhaghen, Hoekstee en de huizen langs de Coevorderweg. Momenteel wordt al gesproken over geluidsschermen. Je zou daar toch niet aan moeten denken dat je vanuit je zorgwoning tegen zo’n scherm aan zit te kijken in plaats van de mooie natuur.
Dan de Markt, die wordt alleen bereikbaar via een slagboom. Na tien minuten kan je doorrijden via de andere slagboom, dit om sluipverkeer te voorkomen. Dit is natuurlijk voor de ondernemers, denk aan Jumbo, Siss & Bro en de horeca een drama, want deze parkeerplaats is al snel vol. Wil je naar de parkeerplaats aan de Voormars dan moet je omrijden langs de Coevorderweg, Slagenweg, Schurinkstraat, Chevalleraustraat, Danteweg en tot slot de Varsenerdijk. Hoe is het voor de inwoners van Vlierlanden, Alteveer en de Strangen straks in de spits? Probeer dan maar de wijken uit te komen op de rotonde of op de gelijkvloerse kruisingen, met de toegenomen drukte.

Veiligheid

Dan de veiligheid, daar hoor ik de wethouder steeds over op RTV Vechtdal en in de krant. In de plannen wordt voornamelijk gekeken naar fietsers en voetgangers, maar hoe zit het met de politie, brandweer en ambulance? Op YouTube staan genoeg video’s met problemen met de pollers. Wat gebeurt er met een woningbrand, bosbrand of een ongeluk richting Hellendoorn of Den Ham? Hierbij telt elke seconde en kunnen we dan op de werking van de pollers rekenen? Hoe denken de veiligheidsdiensten hier zelf over? In de grote steden worden de pollers juist weer verwijderd!

Spandoeken

Nu zien we de spandoeken alweer staan van ondernemers die zich zorgen maken, wat begrijpelijk is. Ook hebben de ondernemersverenigingen een petitie gestart tegen de volledige afsluiting. Deze code zag ik ook hangen bij kapper Murad en bij vele ondernemers. Ik zou het advies willen geven, ga als inwoner ook de stukken bekijken via de gemeentewebsite zodat een ieder zijn mening kan vormen. Op 21 maart de commissievergadering, hier kunt u als bewoner inspreken, als u zich daar voor aanmeldt. Op 4 april zal de gemeenteraad hierover stemmen en zal er een grote verandering in de verkeersstructuur van Ommen kunnen komen. We gaan het zien!

Erik Pieters,
Volkspartij Ommen Vooruit (VOV)

0275281_Erik_Pieters_VOV.jpeg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.