Politiek Verwoord

0274895_csmCDAOmmenvoorwebsite37c4700205.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Marinus Dunnewind van het CDA aan het woord.

Er gebeurt veel in Ommen. Politiek gezien hebben we als raad overleg gehad met het college over hoe om te gaan met de huisvesting van vluchtelingen. De schrijnende situatie in Ter Apel zal u waarschijnlijk ook niet zijn ontgaan. Vanuit onze “C” van het CDA is het een belangrijke waarde dat we als mensen naar elkaar omzien en ook dat we zuinig zijn op datgene dat de Schepper ons in bruikleen heeft gegeven. Het CDA is dan ook van mening dat het goed is dat dit voortvarend door het college wordt opgepakt. Het college zal dat niet alleen kunnen. Met elkaar zullen we hier de schouders onder moeten zetten om een leefbare samenleving te behouden. Vanuit dat vertrekpunt wil ik een paar zaken aanhalen.

Energietransitie

Als gemeente Ommen hebben we een opdracht om mee te werken aan de te behalen klimaatdoelen. Voor de gemeente betekent dit concreet dat we, als we de door ons gestelde doelen willen halen, woningen, kantoren, bedrijven, etc. goed isoleren waardoor aanmerkelijk op energie kan worden bespaard. En energie dat niet nodig is, hoeft immers ook niet opgewekt te worden. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Daarnaast moeten we voldoende duurzame energie opwekken door voldoende zonnepanelen op daken te leggen en door windturbines te plaatsen. Dit alles om ervoor te zorgen dat ook de generaties na ons kunnen genieten van deze aarde. Nu heeft het bestuur van de Provincie Overijssel het idee opgevat dat Ommen samen met Hardenberg meer duurzame energie zou moeten opwekken dan eerder is afgesproken. Als CDA vinden we dat niet fair. Wat ons betreft staat hetgeen dat is afgesproken. Hierover wordt dan ook bezwaar ingediend bij het bestuur van de provincie. Wat blijft staan is dat we wel aan de slag moeten om voldoende duurzame windenergie op te wekken. We verwachten dat hier de komende tijd meer beweging in zal komen. Voor ons is het van absoluut belang dat lokaal eigendom hierin goed wordt geborgd en dat inwoners goed worden meegenomen in deze verandering. Immers waar de lasten zijn, daar moeten ook de lusten goed worden verdeeld.

Verkeersstructuur

De plannen om de verkeersstructuur in het centrum integraal aan te pakken houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Menigeen vindt hier om één of andere reden iets van. Het officiële raadsvoorstel van het college is, op het moment dat ik dit schrijf, net openbaar gemaakt. Toch konden we via de krant en internet al eerder kennis nemen van mogelijke scenario’s. Of deze nou helemaal waar zijn of niet, het is hoe dan ook zijn eigen leven gaan leiden. Als gemeenteraad zullen we hierin een goede afweging moeten maken voordat een besluit wordt genomen. Een afweging waarin alle bekende feiten en omstandigheden met betrekking tot de verkeersstructuur wordt meegenomen. Zal dan iedereen blij worden van het genomen besluit? Gezien de uiteenlopende meningen verwacht ik het niet. Wel hoop ik dat u, als het een besluit is waar u zich niet of minder in kunt vinden, kunt zeggen: “Ik ben het er niet mee eens, maar ik snap het wel.”

Contact

Wilt u meer weten of hebt u vragen, neem gerust contact met ons op. De CDA fractie gaat graag met u in gesprek.

Marinus Dunnewind
06-28972026
marinus.dunnewind@ommen.nl

0274895_CDA-Marinus-01.jpg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.