Op vakantie in Ommen met de hond

(Ingezonden mededeling)

Campings in Ommen zijn populair. Dit is niet zonder reden, want Ommen heeft veel te bieden. Toeristen komen voor de bosrijke omgeving en de boeiende historie van deze Hanzestad. Daarnaast trekken festivals en evenementen vele bezoekers. Om jong en oud een fijne verblijfplek te bieden zijn de campings in Ommen veelzijdig en gevarieerd. Veel campings richten zich op gezinnen in het hoogseizoen. In het naseizoen genieten vooral de senioren van het campingleven. In Ommen is iedereen welkom. Maar is Ommen ook aantrekkelijk voor een vakantie met de hond? Ontdek welke mogelijkheden er zijn.

Camping in Ommen met hond

Honden zijn niet op elke camping welkom. Vooral wanneer het gaat om meerdere honden. Camping Ommerland is hondvriendelijk. Bij deze camping zijn 2 tot 4 honden per verblijf toegestaan. Op het terrein zijn speciale voorzieningen zoals een hondendouche, speelveld en hondencentrum. Bij het hondencentrum worden trainingen en workshops gegeven. Ook is het mogelijk om een omheining te huren, zodat de hond vrij rond kan lopen bij de tent of het huurverblijf.

Dagje spelen in een Dierenpension

Een dagje pretpark of bezoek aan een museum is aan de meeste honden niet besteed. De hond alleen achterlaten op de camping is ook niet zo diervriendelijk. In de omgeving van Ommen zijn 2 dierenpensions waar honden met een gerust hart achtergelaten kunnen worden. Honden worden hier goed verzorgd en kunnen hier heerlijk rennen met hun vriendjes. Zo hebben zowel baas als hond een fijne dag.

Wandelen met de hond

Tijdens de vakantie is er eindelijk tijd voor lange wandelingen. Vanuit de camping in Ommen is natuurgebied de Sahara een aanrader. Honden aan de lijn zijn hier van harte welkom. De verschillende wandelroutes leiden door het bos en over de uitgestrekte zandverstuiving en heide. In de provincie Overijssel zijn verschillende losloopgebieden. Vanuit Ommen moet hier de auto voor gepakt worden, maar daarna kan de hond er op los rennen. In deze gebieden mag de hond loslopen:

  • Hondenspeelbos Punthorst
  • Losloopgebied Haaksbergen
  • Hondenbos Hellendoorn
  • Losloopgebied Wythmenerplas

Zorg binnen handbereik

Tijdens een vakantie op de Camping Ommen staat een bezoekje aan de dierarts waarschijnlijk niet op de planning. Toch kan de expertise van een dierenarts onverwacht nodig zijn. Bij dierenkliniek Ommen werken verschillende artsen die zich met passie inzetten voor het welzijn van huisdieren. Een fijn gevoel dat goede zorg voor de hond binnen handbereik ligt.

Diverse Dierenwinkels

Voor de dagelijkse benodigdheden zijn er diverse dierenspeciaalzaken. Vooral handig bij een langer verblijf op de camping in Ommen. Tijdens de vakantie verdient ook de trouwe viervoeter goede maaltijden en lekkere hapjes. Verras de hond ook eens met nieuwe speelgoed. Met een hondenspeeltje is het nog leuker ravotten in de verschillende losloopgebieden in de provincie.

Afkoelen tijden zomerdagen

Tijdens een verblijf op de camping in Ommen kan op zomerse dagen de temperatuur oplopen. Gelukkig zijn de verkoelende bossen vlakbij. Uitlaten is met warme temperaturen vooral prettig aan het begin of einde van de dag. Voor een verfrissende duik is de Wythmenerplas in Zwolle geschikt. Laat de hond in ieder geval niet achter in een warme auto.

Hondvriendelijk vakantie

Ommen heeft genoeg voorzieningen voor een geslaagde vakantie op de camping Ommen met hond. Een hondvriendelijke camping is een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Binnen en buiten Ommen zijn mooie natuurgebieden voor wandelingen met de hond. De diverse dierenpensions en dierenwinkels maken het verblijf extra comfortabel. Met de dierenkliniek is zorg altijd in de buurt. Dit alles maakt een verblijf met de hond tot een feestje.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.