Ontwapenende documentaire Human Forever

DALFSEN – Donderdag 29 februari presenteerde een werkgroep van Samen Vooruit een filmavond in de Stoomfabriek. De avond werd gesponsord door zorgcentrum Rosengaerde, woonstichting Vechthorst, Bibliotheek Dalfsen en welzijnsorganisatie Saam Welzijn.

Bezoekers zagen de documentaire Human Forever, een indrukwekkende film over leven met dementie. Naderhand wisselden bezoekers met elkaar van gedachten over het thema ‘leven met dementie’. De aangrijpende film van Teun Toebes (auteur en humanitarian activist) en filmmaker Jonathan de Jong laat zien hoe andere landen omgaan met dementie. De persoonlijke verhalen tonen op indringende en ontwapenende wijze wat we van elkaar kunnen leren en hoe het leven in de toekomst menselijker en inclusiever kan zijn. De film doet een oproep om mensen met dementie een stem te geven en honderd procent onderdeel te laten blijven van de maatschappij.

Preventief samenwerken

Samen Vooruit is een initiatief van diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Dalfsen. Door samen op te trekken maken de organisaties de omslag van probleemoplossend naar preventief samenwerken. Binnen deze samenwerking is er een werkgroep actief die zich richt op de samenwerking met inwoners met (beginnende) dementie. In deze werkgroep zitten leden van Vechthorst, Saam Welzijn, Carinova, Bibliotheek Dalfsen, de Kern en Rosengaerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.