Ontbreken doellijntechnologie kost FC Ommen de zege

0275643_FC_Ommen_-_SVM_-_2.jpg
FC Ommen begint overrompelend en al in de tweede minuut rolt de bal over de doellijn. Helaas is dit niet waargenomen door arbiter Dobma. De wedstrijd tussen de middenmoters van 3D eindigde zoals-ie begon met 0-0.

MARKNESSE – Er was niemand overleden, er was geen biercrisis, er stonden plenty groene rakkers in de koeling, en zelfs van een acute aanval van piemelrot was geen sprake. Toch heerste er een grafstemming in clubgebouw Weerkomm’n op de eerste zaterdag van maart. In het heiligdom van FC Ommen weerklonk de grimmige poëzie van onthutste voetbalfanaten. In de bestuurskamer stilte en neerwaartse mondhoeken bij spelersgroep en begeleiding. Niemand die durfde te lachen, want ja, dan loop je de kans dat misprijzend wordt gesnauwd dat je niet serieus met ‘het spelletje’ bezig bent. Dus was het op de plaats rust, mondhoeken neer, schouders bijeen en voorzichtig nippen van troostbiertje. De reden? FC Ommen had remise moeten toestaan tegen de DKB, de zwakste broeder uit 3D. Niet leuk. Zeker, vet balen! Maar schande, kom, kom, niet overdrijven. Drie keer slikken, vijf kuub zand eroverheen en nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De almachtige KNVB verordonneerde FC Ommen de polder in. Een bezoek aan de voetbaltrots van Marknesse. In de Vechtstad wist SVM de thuisclub op 2-2 te houden in een duel met twee gezichten. Waar gezien het spelbeeld en na de 1-0 een half uur lang makkie voor de FC werd verwacht, was het na de 2-2 billenknijpen en snel akkoord gaan met een remise. De polderboys bevinden zich net als de bezoekers uit de Parel van het Vechtdal in het middenrif van 3D Noord. Dat zorgeloze bestaan mag natuurlijk niet leiden tot vrijblijvendheid. De resultaten van beide clubs zijn grillig. Verrassende uitslagen tegen de elite van 3D worden afgewisseld met tegenvallende cijfers tegen de kwakkelaars van deze afdeling. Zowel voor de thuisclub als de bezoekers geldt dat het niet constant genoeg is. Inzet in dit duel der middenmoters is: wie mag hopen en wie moet vrezen. Het staat allemaal kort op elkaar in 3D.

Kaarsrechte wegen langs eindeloze akkers tot eindelijk sportcomplex De Punt opduikt. Door die eentonigheid schuilt een gevaar: polderblindheid. Niet dat arbiter Dobma uit Zwolle leed aan polderblindheid. Vanuit zijn positie kon hij onmogelijk zien dat vanuit een corner en de daaropvolgende kluts ‘het ronde monster’ achter de doellijn van cipier Christiaan Haagsma hobbelde. Naar verluidt vlagde zelfs de grensrechter van Marknesse voor een doelpunt, maar Dobma liet doorspelen en haalde daarmee een streep door een ultravroeg feestje voor de bezoekers uit Ommen. Een veelbelovend en daverend begin (2 minuten op de klok) in een match die al snel uitmondde in een loopgravenoorlog. IJzeren verdedigingslinies voorkwamen aan beide kanten dijkdoorbraken. Eenmaal kregen de visite uit het Vechtdal nog een kans op executie. Een kwartier voor tijd was de attente Haagsma het speeltuig helemaal kwijt en kon Maarten Bel zich bekronen tot matchwinnaar. De sluiswachter van SVM kreeg op de doellijn beslissende assistentie van een van zijn verdedigers. 0-0 was het en bleef het, een uitslag waar beide ploegen vrede mee konden hebben, maar ranglijsttechnisch gezien geen sikkepit mee opschoten.

Kelly gaf zijn vertrouwen aan: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Harm-Jan Tip, Maarten Bel, Jorn Hekman, Milan Pierik (24. Cas van Marum), Jesse de Lange, Sydney Flim (57. Wesley Mulder) en Tim Ribberink.

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 17-38, Vitesse ’63 16-35, FC Meppel 17-33, Rouveen 17-32, ASC ’62 17-27, FC Ommen 17-26, SVM Marknesse 16-25, DESZ 17-24, De Weide 17-21 Elim 17-16, Dedemsvaart 16-14 (21-37), Klazienaveen 16-14 (17-44) en DKB 16-2.

Zaterdag ontvangt FC Ommen Vitesse ‘63. De wedstrijd op sportpark Westbroek begint om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.