Ongekende medailleoogst voor atleten ACO op eigen cross

0275287_ACO_-_Van_Eeken.jpg
ACO'er William van Eeken weet het: hij wordt knap tweede achter onbetwist 'loopwonder' en clubgenoot Danny Koppelman.

OMMEN – Zaterdag was atletiekvereniging ACO van Elderen gastheer voor de vierde wedstrijd (in een reeks van vijf) van de Vechtdal-crosscompetitie. De omstandigheden waren top door het mooie weer en een ideaal parcours dat ‘schreeuwde’ om snelle tijden. Mede door speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen werden 280 atleten opgepept tot schitterende prestaties. De harde kern van ACO was vanzelfsprekend aanwezig. Liefst 66 atleten van de thuisclub schreven zich in voor deze schitterende cross-wedstrijd.

1750 meter: Bij de 1750 meter, de kortste afstand voor de jeugd, werd prima gescoord. Bij de meisjes pakten Sarah Buisman 8.29 (AV Rijssen) , Esther Nijboer 6.54 (AV Spurt/Hardenberg) en Elsemarijn Grasmeijer 6.56 (de Sprinter/Meppel) de eerste plaatsen in de diverse categorieën. Bij de jongens scoorden Koen Boot 7.17 (ACO), Stef Nijzink 6.23 (AV Rijssen ) en Nout Meijer 5.53 (ACO) goud.

4950 meter: Op deze afstand veel ACO-atleten in de voorste linie. Vijf van hen finishten bij de eerste tien bij de mannen. Snelste senior was Gertin Roke (oud ACO’er) die de streep passeerde in 17.30. ACO’er Sander Bennink greep zilver in 17.37. Bij de vrouwen kleurde het podium ACO-rood). Aline Kootstra had er zin, won en zette me7 18.04 een nieuw parcoursrecord neer. Nora Assink werd tweede in 19.40, voor Dinie Ras die binnen was in 20.14. De thuisclub zag ook Dennis Brandenburg 17.58 en Marlien Hekman 24.00 in hun categorie als winnaar over de finishlijn komen.

9930 meter: Bij de langste afstand was Danny Koppelman uit Hoge Hexel weer eens niet te stuiten. Zijn 32.44 lag net boven zijn eigen parcoursrecord, maar betekende wel de winnende tijd. Clubmaat William van Eeken (zie foto) werd tweede in 34.34. Jorn Lammers (eveneens ACO) werd derde in 36.46.
De podiumscore van de thuisatleten was zeven keer eerste, negen keer tweede en vier keer derde. Verdere uitslagen op

www.uitslagen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.