Onderzoek naar haalbaarheid voormalig USV-terrein als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

0274851_Gemeentehuis_Dalfsen1.jpg

DALFSEN – De inval van Rusland eind februari 2022 in Oekraïne heeft geleid tot een grote stroom mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog. Het aantal Oekraïense vluchtelingen stijgt nog steeds en er blijft een grote vraag naar opvangplekken.

De gemeente Dalfsen heeft vanuit het Rijk een taakstelling gekregen voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders is daarom op zoek naar aanvullende en vervangende locaties binnen de gemeente voor de opvang van Oekraïners.

Opvanglocatie

“Meerdere mogelijkheden zijn de afgelopen periode bekeken. Het voormalig USV-terrein aan de Paltheweg in Nieuwleusen lijkt de meest kansrijke mogelijkheid. De (financiële) haalbaarheid en de mogelijkheden van deze locatie worden momenteel verder onderzocht. Het college verwacht de komende tijd een definitief besluit te kunnen nemen of aan de Paltheweg een opvanglocatie kan worden gerealiseerd voor Oekraïense vluchtelingen”, licht wethouder Jan Uitslag toe. “Indien we als college besluiten dat deze locatie geschikt is voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, informeren we de buurt verder en organiseren we uiteraard ook een informatiemoment. Vervolgens is er nog voldoende ruimte om met buren in gesprek te gaan en hen te betrekken bij de verdere ontwikkeling. De realisatie van een dergelijke tijdelijke opvangplek met woonunits op een locatie waar nu nog geen voorzieningen zoals stroom en elektriciteit zijn, duurt namelijk ongeveer één jaar. Maar zoals gezegd: onderzoek moet allereerst nog uitwijzen of het realiseren van een opvanglocatie op deze locatie haalbaar is”, aldus wethouder Jan Uitslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.