Ommen viert Koningsdag groots met de aubade en Fiets ‘m erin!

0275454_De_Vecht_-_Fiets_m__erin.JPG
De nu nog rustige Vecht alwaar het spektakel op Koningsdag zal plaatsvinden.

OMMEN – Wanneer inwoners en bezoekers van Ommen na de traditionele aubade op Koningsdag, een oranjetompouce hebben genuttigd, kan de weg vervolgd worden naar de Vecht. De Oranjevereniging heeft hier een groots evenement op touw gezet: Fiets’m erin! Hiermee heeft Koningsdag weer een dagvullend programma, eentje die Ommenaren en belangstellenden uit de wijde omgeving op de been brengt.

Fiets ‘m erin! is een nieuw en uitdagend evenement waarbij deelnemers op een wel heel bijzondere manier de Vecht zullen trotseren. Het concept is simpel, maar opwindend: deelnemers stappen op hun fiets en proberen zo ver mogelijk te fietsen voordat ze in het water terechtkomen. Dit alles vanaf een metershoge schans, waarna ze over een klein balkje een bel moeten zien te bereiken. Dat betekent dat balans, behendigheid en doorzettingsvermogen de sleutel is tot succes. Op Koningsdag worden pontons/drijvende platforms in de Vecht geplaatst, waar deelnemers de uitdaging aangaan om zo ver mogelijk te fietsen zonder in het water te vallen. De route is niet alleen een test van fysieke kracht, maar zeker ook van moed en vaardigheid. Uiteraard draait Koningsdag ook om plezier en samenzijn, maar voor de deelnemers van Fiets ‘m erin! wachten er geweldige prijzen. Zo is de hoofdprijs voor de snelste tijd namelijk een fiets, gesponsord door Henk Gerrits Tweewielers uit Ommen! Daarnaast is er ook nog een prijs te verdienen voor originaliteit en een prijs voor degene die de meeste pech heeft. Maar ongeacht of de deelnemer nu wint of niet, gegarandeerd is de onvergetelijke ervaring!

Spektakel en avontuur

De spreekstalmeesters van dienst zijn deze middag Bert Wermink en Jelmar van de Veen. Zij nemen de deelnemers en het publiek deze middag mee en loodsen iedereen op een gezellige en humoristische wijze door het spektakel heen. Het belooft een geweldige dag vol plezier en avontuur te worden voor het hele gezin. Het evenement Fiets ‘m erin! vindt plaats op 27 april op de Vecht nabij het Paviljoen/Anjerplein van 13.00 tot 15.30 uur. Wie het aandurft kan meer info verkrijgen of zich inschrijven via de website van de Oranjevereniging Ommen.

Vanaf de zomp

Fiets ‘m d’r in van dichtbij meemaken? Dat kan! De Vechtzomp organiseert een vijftal afvaarten vanaf WSV ‘de Vechtstreek’ naar het evenement toe. Dit vindt plaats tussen 13.00 en 15.30 uur. Meevaren is gratis! Na 15.00 uur gaan de feestelijkheden nog even door. Voor jong en minder jong is er weer een zeer gevarieerd programma op het feestterrein aan de Koesteeg.

www.oranjeverenigingommen.nl

 

Foto: Rico Magsino

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.