Oese Volluk speelt in Ommen; Wanneer de woningnood het hoogst is…’

0274555_Oese_Volluk.jpg

OMMEN – De spelers van Toneelgroep Oese Volluk (TOV) uit Nieuwleusen komen op 8 en 9 maart naar de Carrousel in Ommen met een blijspel over actuele thema’s. Denk hierbij aan grensoverschrijdend gedrag en woningnood, het decor is een twee-onder-een kap-tiny house.

Afgelopen week heeft het gezelschap onder meer een benefietvoorstelling t.b.v. ALS gespeeld. Dit heeft het prachtige bedrag van 2039 euro opgebracht.

‘Uit de bocht’

Om de woningnood op te lossen heeft de gemeente, projectleider Tiny Boks in de arm genomen. Het doel van dit project: hét tiny house ontwikkelen voor jong en oud. Echter door de hilarische gebeurtenissen blijft lang onduidelijk of Tiny slaagt in haar missie. In de linkerhelft wonen Dorien en Paul, starters op de woningmarkt. Rechts Bram en Sofia die de boerderij overgedragen hebben aan hun zoon Johan. Tiny heeft Marjan en Leonie in dienst, die de tiny houses aanpassen naar de wensen van de bewoners. Deze vakvrouwen en ook de bewoners houden zich niet aan de regels die Tiny aan het project verbindt. Bedrijfsmatige activiteiten zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. Dorien heeft een massagesalon en heeft zich toegelegd op klankschaal en hotstone massage. Bram heeft een Post.NL servicepunt. Daardoor komen ze in de problemen. Wanneer Tiny erachter komt, vliegt ze ‘uit de bocht’, met wat we tegenwoordig grensoverschrijdend gedrag noemen. Hulp komt uit onverwachte hoek, maar voor deze climax, raken de bewoners verzeild in verwikkelingen van hoge nood tot woningnood.

Speeldata

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart dus in theater Carrousel in Ommen, waar het stuk met een groots decor optimaal tot zijn recht komt. Aanvang 20.00 uur, toegang: 12,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via: 06-333133 55 of op

www.toneelgroepoesevolluk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.