Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

0275776_tegelwippen-social-liggend-1_1.jpg

DALFSEN – De gemeente Dalfsen doet mee aan het NK Tegelwippen. Inwoners kunnen tot en met 31 oktober hun tegels wippen en de tuin vervolgens groener maken met bijvoorbeeld bloemen of planten. Onder de vlag van NK Tegelwippen gaan gemeenten met elkaar de strijd aan. De gemeente met de meeste gewipte tegels, wint. Iedereen kan meedoen via de website: www.nk-tegelwippen.nl. Met iedere gewipte tegel ontstaat een groenere en gezondere omgeving.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarnaast krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Op een hete dag zorgen al die stenen niet voor verkoeling en ze laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Uit onderzoek blijkt ook dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Meedoen?

Wip tegels en vervang ze door planten. Zorg voor een goede foto van het resultaat en geef het aantal tegels door via de website www.nk-tegelwippen.nl. Er wordt uitgegaan van een standaard stoeptegel van 30 x 30 centimeter. Als er grotere of kleinere tegels gewipt zijn, is een omrekening naar dit formaat nodig. Deelnemers maken kans op mooie prijzen. De gemeente met de meeste gewipte tegels, wint. Wethouder Ruud van Leeuwen: “Dalfsen probeert zich aan te passen aan de verandering van het klimaat. Daar kunt u als inwoner ook een steentje aan bijdragen, door mee te doen met het NK Tegelwippen.”

Inleveren tegels

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen vanaf 2024 gebruik maken van de Tegeltaxi. Ze hoeven hun eigen tegels dus niet meer in te leveren, maar kunnen zich aanmelden voor de ophaalservice. Op maandag 8 april óf zaterdag 18 mei worden de tegels thuis opgehaald, wel zo gemakkelijk. Aanmelden voor de Tegeltaxi kan via het formulier op www.dalfsen.nl/nk-tegelwippen. Zonder aanmelding worden de tegels niet opgehaald. Alle spelregels van de Tegeltaxi zijn te vinden op bovenstaande website. Deelnemers kunnen ook tegels inleveren op eigen gelegenheid, de kosten zijn dan voor eigen rekening. Inleveren kan op de volgende punten:

Lindeboom (Vossersteeg 14, Dalfsen),
Van Reel (Uithofsweg 2, Rouveen) en
Roelofs (Statumweg 4A, Lemelerveld).

Dinsdag 4 tot en met maandag 10 april is het ook weer de Week van de Groene Tuin. Deze week staat volledig in het teken van het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Gemeente Dalfsen deelt via social media veel tips via #weekvandegroenetuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.