Lezing: Who are the Amish?

0274842_amish.jpg

OMMEN – De Ccoba-lezing van dinsdag 12 maart gaat over de Amerikaanse bevolkingsgroep de Amish. Laura Strating-Janssens licht een tipje van de sluier op over deze bijzondere gemeenschap. Het begint om 20.00 uur en vindt plaats in de bibliotheek.

De Amish vormen een mennonitische, rigoristische protestantse geloofsgemeenschap in de Verenigde Staten. Zij plaatsen zich bewust buiten de moderne wereld: zo vervoeren ze zich met paard en wagen en zijn ze niet aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Hun aantal neemt steeds meer toe. Wie zijn deze mensen en wat zijn hun drijfveren? Hoe overleven zij in het moderne Amerika? Laura Strating-Janssens was de afgelopen tien jaar vele malen te gast in hun leefgemeenschap en kan hier enthousiast over vertellen.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De toegangsprijs bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, ter plekke voor aanvang van de voorstelling en via

www.bibliotheeksalland.nl/ccoba

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.