Lezing compost druk bezocht

0274841_Lindehoeve.jpg

DALFSEN – Afgelopen week konden zelfs doorgewinterde tuinders iets leren van Leo Oosterloo van Velt over composteren en bodemvruchtbaarheid. Dat je humus kunt voelen met je vingers in de aarde, wat mineraliseren van compost inhoudt en dat je vooral de compost niet zomaar op de grond moet gooien.

De sociale moestuin De Groene Hof en Natuurboerderij Lindehoeve ontvingen vanwege het 125 jarig bestaan van de Rabobank een donatie en schaften hier ieders twee nieuwe compostbakken van aan. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over composteren. Daarom werd Leo Oosterloo, docent biologische moestuinieren en fruitteelt uitgenodigd voor een interessante lezing.

Humus

Hij wist de volle zaal meteen te boeien. Want als er een beetje humus in de grond zit, dan is het goed. Humus houdt namelijk voedingsstoffen vast en geeft het af wanneer de plant het nodig heeft. Humus kun je voelen en zien: beweeg wat aarde tussen je vingers en als het glad voelt en je ziet daarna zwarte afdruk op je vingers, dan heb je te maken met humus.
Een interessante avond waarin nog veel meer informatie werd uitgewisseld over bodembedekking met winterrogge, een hiep, bats en een spats. Wie meer wil weten over composteren kan de site velt.nu bezoeken. In de moestuinen bij de natuurboerderij beginnen beide ploegen binnenkort weer met inzaaien van de bedden en brengen ze het geleerde direct in de praktijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.