Leerlingen de Dennenkamp zorgen voor pannenkoekenfeest in Nijenhaghen

0275262_IMG2916.jpg

OMMEN – Beslag maken, koekenpannen op het vuur en bakken maar. De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Dennenkamp bakten vrijdag zo’n 200 pannenkoeken voor ‘de buren’ in zorgcentrum Nijenhaghen.

Onder het motto ‘bak mee voor ouderen’ gingen de basisscholieren samen met leerkrachten en ouders aan de slag tijdens Nationale Pannenkoekendag van 8 maart. Pannenkoeken met spek, appel of gewoon naturel. De leerlingen draaiden hun hand er niet voor om. Terwijl de meisjes en jongens van groep 8 aan het bakken waren, richtten de kinderen van groep 7 het restaurant van Nijenhaghen feestelijk in. De leerlingen haalden de bewoners op uit hun kamers en brachten ze naar het restaurant. Daar werden gezamenlijk gezelschapspelletjes gespeeld. Pas nadat de gasten geheel naar wens eenmaal, tweemaal of zelfs driemaal netjes waren bediend, schoven ook de kinderen aan voor de pannenkoekenlunch. Zowel de ouderen als de scholieren genoten zichtbaar van deze activiteit. “Heerlijk, geweldig, wat een gezellige drukte, komen jullie volgend jaar weer”, reageerden de ouderen enthousiast. Dat is waarvoor Nationale Pannenkoekendag is bedoeld: een feestje voor jong en oud, met zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol.

De schoolleiding van de Dennenkamp vindt het belangrijk om een actieve rol te spelen in de wijk. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid nam de school het initiatief om voor ouderen van Zorgcentrum Nijenhaghen pannenkoeken te bakken. Zowel Nijenhaghen als de Dennenkamp zijn enthousiast over de samenwerking, de bezoekjes over en weer en de gezamenlijke initiatieven.

www.dennenkamp.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.