Landelijk Noodfonds Energie 2024 bijna leeg: kijk nog snel of u in aanmerking komt

0275558_0250445fotobijtekstTijdelijkNoodfondsEnergie.jpg

DALFSEN – Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen gebruikmaken van het landelijk Noodfonds Energie. In de pot zit in totaal 84 miljoen euro. Zodra dit op is, sluit het loket. Aanvragen kan tot uiterlijk 1 april, maar de verwachting is dat het fonds eerder leeg is. Wie nog een aanvraag wil doen moet er snel bij zijn.

Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening en is er om te helpen energieschulden te voorkomen. Gemeente Dalfsen wijst inwoners graag op deze mogelijkheid. Kijk op www.noodfondsenergie.nl of u in aanmerking komt en doe hier ook uw aanvraag. Het Noodfonds kijkt naar de energierekening voor gas, warmte en elektriciteit. En naar het inkomen van de volwassen in het huishouden. Als het verschil te groot is, wordt uw energierekening voor zes maanden lang verlaagd. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van de energierekening die u eerst ontving.

Voor wie?

U heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan 3.200 euro (alleenstaande) of 4.480 euro (samenwonend). Dat is inclusief 8% vakantiegeld. U heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden. De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 of 10 procent van het bruto-inkomen per maand. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft. Via de website www.noodfondsenergie.nl kunt u berekenen of u in aanmerking komt en kunt u een aanvraag in dienen. Lukt u dit niet zelf, vraag dan hulp aan de vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje bij de Infopunten in de Kulturhusen in onze gemeente. Kijk op www.dalfsen.nl/infopunten voor de openingstijden. De medewerkers helpen u graag verder.

Rondkomen

Financiële uitdagingen kunnen iedereen overkomen, helemaal nu. Daarom maakt gemeente Dalfsen zich hard om inwoners te helpen financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Er zijn daarom zelf ook regelingen om u te ondersteunen als u niet uitkomt met uw inkomen of als u uw huis wilt verduurzamen om de uitgaven aan energie te verminderen. Gemeente Dalfsen staat klaar om te helpen en samen op zoek te gaan naar passende oplossingen. Of het nu gaat om advies over budgettering, informatie over regelingen of ondersteuning bij het aanvragen van financiële bijstand, de deur staat altijd open. Lees meer op www.dalfsen.nl/hulp of bel met telefoonnummer 14-0529.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.