Lammetjesdag bij schaapskooi Lemelerberg

0275171_0275059SchaapskooiFotoCliftonBuitink.jpg

OMMEN – Landschap Overijssel opent op zaterdag 23 maart de schaapskooi op de Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Kom de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 150. De herders staan klaar om alle vragen te beantwoorden. In zes tijdvakken kunnen bezoekers ze komen bekijken, dus aanmelden is noodzakelijk.

Er is een groot omlijstend programma. Zo kunnen de bezoekers de honden aan het werk zien bij verschillende schapendrijfexcursies. Daarnaast is er een streekmarkt bij de schaapskooi. Geniet onder het genot van een kop koffie met verschillende lekkernijen (o.a. koffie met taart, warme stroopwafel, broodjes, pannenkoeken en poffertjes) op het erf van de schaapskooi. De kinderen kunnen zich vermaken rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld met de lammetjes, mogen ze aanschuiven bij een van de knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houten schaapje. De kosten (van deze knutselactiviteiten) bedragen 1 euro en dity kan ter plekke worden voldaan.

Per tijdvak is er plek voor maximaal honderd bezoekers. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden. Kom als het kan op de fiets! De entree bedraagt 4 euro. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Aanmelden kan via

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Foto: Clifton Buitink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.