‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren

0275180_Kamers_met_aandacht.jpg
Foto: Pixabay.com

DALFSEN – De gemeente Dalfsen introduceert ‘Kamers met Aandacht’; een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. De gemeente zoekt kamers in de particuliere sector.

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en ieder soort woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Denk aan een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

Zorgvuldige match

Wethouder Jan Uitslag: “Kamers met Aandacht biedt deze jongeren net dat steuntje in de rug om een kansrijke toekomst tegemoet te kunnen gaan. Ze krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener en tegelijkertijd bouwen ze met een beetje persoonlijke aandacht van onze inwoners een netwerk op om op terug te vallen. Tot ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan.” De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.
Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart en heeft in Nederland inmiddels 70 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Het gaat in Dalfsen om een pilot van twee jaar, waarin Stichting Kamers met Aandacht op zoek gaat naar kamers voor jongeren uit onze gemeente. Het doel? De jongeren te begeleiden naar volledig zelfstandig wonen, door ze tijdelijk een kamer met aandacht te bieden in combinatie met ambulante hulp van de zorgaanbieder.

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen via sanja@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.