Inschrijven voor All-In Toernooi bij FC Ommen

0275916_All-In_-_2.jpg

OMMEN – We gaan diep terug in de vorige eeuw: het All-In Toernooi was jarenlang de vaste seizoenafsluiter bij voetbalclub OVC ’21. Het evenement stamt diep uit de vorige eeuw, toen de club de naam v.v. Ommen droeg.

Teams bestaande uit vrienden, buren, kennissen, collega’s en familie trapten een balletje op een half speelveld. Bij de deelnemende teams moesten altijd twee vrouwen in het veld staan. Belangrijker dan de prestatie was de presentatie. Het best geklede, of verklede team kreeg een prijs aantrekkelijker dan de prestatieprijs. Op een bepaald moment moest er zelfs een inschrijfstop worden ingesteld, omdat de animo te groot werd. Na afloop van het toernooi gingen speklappen en hamburgers op de barbecue, stond de bierkraan continu in de neerwaartse stand en werd tot laat in de avond uit volle borst gelald met een ingehuurde levensliedzanger. Uiteraard zijn deze ingrediënten ook in de aankomende editie aanwezig. Ook het Rad van Fortuin gaat ongetwijfeld weer zorgen voor hoon en hilariteit.

Daverende comeback

Na het fuseren met zustervereniging met OZC gingen de clubs gezamenlijk verder onder de noemer FC Ommen. Nadat het coronavirus een doorstart in de weg stond beleefde het All-In Toernooi afgelopen jaar een daverende comeback. De datum staat met rood omrandt op de evenementenkalender: zondag 9 juni 2024 barst het zomercarnaval op sportpark Westbroek in alle hevigheid los. Gerrit van Elburg is een van de initiatiefnemers, die aan de basis stond van het herintroductie van het evenement. “Als commissie hebben we vorig jaar de schouders eronder gezet en de opzet iets anders gemaakt. We kunnen ongeveer 25 teams gebruiken. Maakt niet uit van waar die vandaan komen, dat hoeft niet perse Ommen of directe omgeving te zijn. Wel maken we onderscheid tussen prestatie- en recreatieteams, zeg maar de verklede teams. Die laatste categorie krijgt de mooiste prijs.”

Inschrijven kan met onmiddellijke ingang via de email: allinfcommen@gmail.com

Tekst: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.