Ingezonden brief: ‘Er wordt misleidende informatie verspreid’

0274892_GOKaartje_verkeersstructuur_centrum_Ommen.jpg
Bijgaand kaartje toont de aanpassingen die in het raadsvoorstel rond de verkeerscirculatie in en rond het centrum zijn opgenomen.

OMMEN – De VVE van De Vechtkade I en II reageert met een ingezonden brief op de open brief van de Ommer ondernemers aan de raadsleden aangaande het voorgenomen verkeersplan op en rond De Vechtkade.

“Als vereniging van eigenaren van de Vechtkade hadden we ons in eerste instantie voorgenomen om niet te reageren op de voortdurende misinformatie die al wekenlang in Ommen wordt verspreid. Het zou volgens ons voor de raadsleden die straks over de plannen moeten beslissen duidelijk moeten zijn dat het allemaal niet klopt wat er beweerd wordt. Maar de hoeveelheid misleidende informatie die nu wordt verspreid, dwingt ons tot een tegengeluid. Bovendien worden de beweringen klakkeloos overgenomen. Daarnaast staat de gemeente ondernemers toe om hun klaagzang via diverse banners door de stad te verspreiden, zonder dat wij dezelfde (financiële) mogelijkheid hebben om ons standpunt naar voren te brengen. Met deze brief vragen we aandacht voor de werkelijke feiten. We hebben er vertrouwen in, dat de raadsleden die binnenkort over de plannen moeten beslissen, hun besluit nemen op basis van feiten en niet op basis van emoties en onjuiste informatie.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van het verspreiden van onjuiste beweringen:

*Er wordt beweerd dat het verkeersprobleem slechts seizoensgebonden is, maar objectieve metingen buiten het vakantieseizoen laten zien dat er het hele jaar door een aanzienlijke verkeersstroom op de Vechtkade is, die ver boven de norm ligt. Bovendien is er een trend om de vakantieseizoenen te verlengen, wat een verdere toename van verkeersbewegingen met zich meebrengt.

*Angst voor omzetderving geuit, maar alle parkeerplaatsen op de Vechtkade blijven vanuit alle richtingen bereikbaar. De suggestie dat mensen elders boodschappen gaan doen, tot zelfs in Hardenberg, is nergens op gestoeld gezien de goede bereikbaarheid van lokale winkels.

*De angst voor een verkeersfuik wordt niet onderbouwd.

*Angst voor leegstand van winkels. In Ommen, net als elders in het land, is er momenteel leegstand in winkelpanden. Dit staat los van het maatregelenpakket. Het is een feit dat het aantrekken van publiek naar een centrum vereist dat het meer biedt dan alleen winkels. Mensen komen niet alleen meer om boodschappen te doen, maar met name voor beleving. Bovendien is angst een slechte raadgever.

*Er wordt gesteld dat er op de Vechtkade nauwelijks ongevallen plaatsvinden, dus dat de nieuwe situatie onveiliger zou worden. Wederom een opmerking die niet gebaseerd is op feiten. Bovendien vinden er op de Vechtkade regelmatig ongevallen plaats. Meestal niet geregistreerd. Ook wordt er met regelmaat straatverlichting plat gereden.

*Pollers worden als onveilig bestempeld, terwijl deze in heel Europa gebruikelijk zijn. Incidentele zaken worden opgeblazen en ten onrechte bestempeld als structurele problemen.

*Er wordt ten onrechte beweerd dat de Zeesserweg wordt afgesloten, waardoor het verkeer door de Schammelte moet gaan. Dit valt onder de noemer “verspreiden van onrust”.

*Het zou verplicht zijn om minstens 10 minuten te wachten voordat men de parkeerplaats op de Markt weer af kan rijden. Deze regel is echter alleen van toepassing als de parkeerplaats wordt gebruikt als sluiproute. Met andere woorden, waar men de parkeerplaats oprijdt, kan men ook elk moment weer vertrekken.

Tot slot laten onderzoeken zowel in binnen- als buitenland zien dat aanvankelijke scepsis al snel omslaat in positieve reacties en juist zorgt voor meer reuring in een stad; dit staat in contrast met wat de ondernemers in Ommen beweren.”

De Vereniging van Eigenaren van De Vechtkade I en II

1 REACTIE

  1. Deze reactie van de Vechtkade bewoners is voorspelbaar. Zowel de ondernemers als die bewoners hebben een financieel belang: de ondernemers verliezen omzet en de eigenaren van die appartementen zien de de waarde daarvan met minimaal €25k stijgen bij afsluiten vd Vechtkade. Dit terwijl zij wisten waar ze gingen wonen.
    Ik ben een bezorgde inwoner van Ommen-Zuid die straks minstens 3500km p/jr moet omrijden om dagelijks bezoekje aan Oldenhaghen te brengen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.