Het Boek van de Week: ‘Gerechtigheid’

0275773_bvdw.jpg

Suzan is vreselijk geschokt als ze hoort dat de plaatselijke huisarts Kevin van Leeuwen zichzelf het leven heeft benomen. In het landelijke dorp waar ze nog niet zo lang woont, nam hij een vooraanstaande plaats in. Geadopteerd uit een Aziatisch land wilde hij de plaatselijke jongeren laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om een goede plek in de samenleving te veroveren. Daarom lobbyde hij voor een ontmoetingscentrum in het dorp. Suzan was daar ook bij betrokken.

Detail

Ze heeft het ook heel erg te doen met de jongere broer Michael, hij is aannemer en knapt haar huis op. Wat vreselijk verdrietig voor hem en voor zijn ouders. Al snel zijn er echter geruchten dat het mogelijk geen zelfmoord was. Suzan weet niet wat ze ervan moet geloven. Maar ook haar argwaan wordt gewekt als ze de foto-opdracht van één van haar leerlingen eens nader bestudeert. Op die foto ziet ze een detail van de plek waar het drama heeft plaatsgevonden. Een detail dat haar aan het denken zet, dat een heel ander licht op het gebeuren werpt.

Op pad

Laura werkt bij de politie, ze is jeugdagent maar heeft ambities om door te groeien. Haar oom Gijs werkt bij dezelfde eenheid, hij is haar leidinggevende. Omdat er in het weekend weinig collega’s aan het werk zijn, biedt Laura aan een klusje in verband met de dood van Van Leeuwen uit te voeren. Ze wil het echt heel goed doen, wil nu eindelijk eens voor vol aangezien worden en niet langer het Lauraatje van het korps zijn. Ze doet dus haar stinkende best, gaat alleen op pad, werkt zich bijna in de nesten. Wat moet ze doen om een nieuwe ramp te voorkomen? Of is ze te laat en had ze eerder hulp moeten vragen!

Debuut

‘Gerechtigheid’ is een E-book in de serie Tussendoortjes. Verhalen van ongeveer 100 bladzijden, uitgegeven door de Verhalenfabriek. De Verhalenfabriek is het zusje van De Crime Company waar gerenommeerde thrillerschrijvers hun boeken publiceren. ‘Gerechtigheid’ is het debuut van Jené Mollenhorst. Met haar eerste levert ze een fris en spannend verhaal, een goed plot en een prima te volgen verhaallijn. De sfeer van een dorp is goed getroffen, al met al een mooi debuut dat zeker naar meer smaakt.

Het boek ‘Gerechtigheid’ is alleen als E-book te leen bij de Online Bibliotheek. U kunt het boek downloaden met uw Bibliotheekabonnement. Reserveren is niet nodig. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.