Het Boek van de Week: ‘Dodelijke afloop‘

0275437_bvdw.jpg

Deze week een thriller, een genre dat meestal niet veel aanbeveling hoeft. Veel schrijvers zijn bekend, wat fijn dat er nu een nieuwe ster aan het firmament is: de Britse Stig Abell. In eigen land vooral bekend als radiopresentator en kenner van het grote Angelsaksische detective aanbod. Nu is hij zelf in de pen geklommen met als resultaat een fijne, niet al te bloederige thriller met veel oog voor de ontwikkeling van de hoofdpersonen.

Sleur

De achtendertigjarige Jake Jackson is rechercheur cold cases. Op zich vindt hij zijn werk wel leuk maar net als in zijn huwelijk is ook hier steeds meer sprake van sleur. Als hij dan van zijn excentrieke oom Arthur een huis met grond in the middle of nowhere erft, daarnaast een flink kapitaal op zijn rekening gestort krijgt, is zijn keuze snel gemaakt. Hij laat huwelijk en werk achter zich, vertrekt naar Little Sky en begint zich daar te installeren.

Primitief

Een auto heeft hij niet, maar dat was ook van weinig nut geweest, het huis is alleen te voet of met een fourwheel drive te bereiken. Hoewel groot en met een uitstekende bibliotheek, is het ook nogal primitief. Geen douche, geen wasmachine, geen telefoon, geen WIFI en geen bereik, toch weet Jake zich prima te redden. Er is een meertje op eigen grond, het is zomer, dus daar kan hij zwemmen en zijn kleren wassen. Iets verderop is een winkel van sinkel met veel streekproducten, daar leert hij wat dorpsgenoten kennen.

Raadselachtig

Alles lijkt rustig en kalm maar dat verandert als tijdens de jaarlijkse dorpsspeurtocht de beenderen van een jonge vrouw worden aangetroffen. De plaatselijke politie wordt gebeld, inspecteur Watson gaat het onderzoek doen. Omdat Jake altijd cold cases onder handen had, is Watson maar wat blij met zijn aangeboden hulp. Want één ding is wel duidelijk, dit is niet een recent moordgeval. Jake gaat op zoek naar verdachte ongevallen in de omgeving van Little Sky en stuit zo op de dood van een Duitse jonge vrouw die op raadselachtige wijze op een naburige boerderij om het leven kwam. Iedereen ging er iets te makkelijk vanuit dat het zelfmoord was, vindt Jake. Het verdient nadere bestudering. Is er werkelijk een kwaadwillende die de omgeving van Little Sky onveilig maakt? Jake kan het nauwelijks geloven. Maar toch……

Het boek ‘Dodelijke afloop‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.