Handbal dames S.V. Dalfsen verliezen wedstrijd voor kampioenschap

0276014_Handbal.JPG

DALFSEN – Handbal leeft weer in Dalfsen. Afgelopen zaterdag zaten de opgebouwde tribunes in zaal 2 van de Trefkoele weer bommetje vol. S.V. Dalfsen handbal opgericht in 1968 speelde een aantal jaren op het allerhoogste niveaus (eredivisie) en behaalde zesmaal de landstitel, vijfmaal de Nationale beker en won zesmaal de supercup.

De vereniging besloot om in 2019 de eredivisie licentie in te leveren om een aantal klassen lager te gaan spelen en dan met eigen spelers. Vorig jaar promoveerde de club naar de 2e divisie en speelde afgelopen zaterdag mee om het kampioenschap in deze 2e divisie A. Dan moest er wel gewonnen worden van koploper US (Universitarie Sportvereniging Amsterdam), een club van veelal buitenlandse studenten. Vorige week had de ploeg van trainers Ellen Klumper en Marco Askamp de koppositie over kunnen nemen maar het verloor nipt (24-23) in Deurningen van DSVD. Dus het was in de handbalkraker afgelopen zaterdagavond in de Trefkoele tegen US, alles of niets.

Fanatiek begin

Bij winst werd Dalfsen koploper en bij een nederlaag was de titel vrij voor US. Beide teams speelden negentien duels en de bezoekers gingen met één punt voorsprong de wedstrijd in. De scheidsrechters John Blom en Harry Medderer hadden er de handen vol aan om alles in goede banen te leiden. De eerste dertig minuten was er een gelijk opgaande strijd met aan het eind een sterke fase van Dalfsen. De Dalfser keepster was goed in vorm en ranselde er prachtige ballen uit, Er waren goede breaks en scores (lobjes) van o.a. Danielle Wendt en Lissa van Dam. Ruststand 18-12. Vervolgens kwam Dalfsen slecht uit de kleedkamer en na circa tien minuten was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen ondanks mooie scores van Finn Peters. Een prachtige boogbal van Femke Beumer bracht Dalfsen weer even op voorsprong (23-21). Maar in de slotfase ging het als nog mis voor de thuisploeg. Met nog vijf minuten op de klok gaf het scorebord een gelijke stand weer (26-26). Maar de Amsterdamse meiden waren over de gehele wedstrijd net iets slimmer en dwong de Dalfser verdediging tot diverse overtredingen, gevolg een groot aantal strafworpen tegen. Eindstand 26-28. Door deze nederlaag is het kampioenschap voor de Dalfser meiden uit het zicht, tenzij koploper US in de resterende wedstrijden nog een misstap maakt.

Tekst/Foto Evert Jan Goos

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.