Goede Vrijdag viering met gemengd koor Con Amore

0275652_repetitie_Con_Amore_B.jpg
Repetitie Con Amore

LEMELERVELD – Op 29 maart (Goede Vrijdag) kunnen belangstellenden in de H. Hart van Jezuskerk in Lemelerveld komen luisteren naar het muziekstuk ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’.

Het stuk wordt uitgevoerd door gemengd koor Con Amore. Niet als concert, maar als invulling van de dienst op Goede Vrijdag. Diverse componisten hebben de 7 kruiswoorden van Jezus op muziek gezet. Con Amore zingt in de viering van 29 maart de versie van de 19e-eeuwse componist César Franck. De verschillende delen van het stuk wisselen elkaar af qua tempo, temperament en volume. Soms klinkt het klaaglijk, dan weer lieflijk melodieus of dramatisch. Gemengd koor Con Amore is blij dit mooie muziekstuk te mogen zingen onder leiding van dirigent Wim van Lenthe en met piano/orgelbegeleiding van Bert Bootsma en Bert Webbink. Verder wordt medewerking verleend door de solisten Yvonne Boerdam, Anton Huisman en Jacob Schenk en nog een aantal gast-koorzangers. Ieder deel wordt toegelicht door leden van de werkgroep gebeds-communievieringen. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten. Aanvang: 19.00 uur

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.