Gemeente Ommen leegt subsidiepot evenementen

0274868_subsidies.jpg
2019. De officieel opening van Open Monumentendag bij de kinderboerderij Het Laar.

OMMEN – De gemeente Ommen heeft weer de jaarlijkse subsidies vastgesteld voor evenementen die dit jaar op stapel staan. Culturele verenigingen, instellingen en organisaties die daartoe een aanvraag hebben ingediend, kunnen rekenen op een bijdrage in de organisatiekosten.

De stichting Vechtdalkunsten is een subsidie van totaal 3950 euro toegekend; 1500 euro te besteden voor Beleef de Kunst; 1500 euro voor het Ommer Kunstweekend; 400 euro voor het panelenpad in het centrum en 550 euro voor Kunst onder de Wieken in de Konijnenbeltsmolen.

Activiteiten

Door middel van een evenementensubsidie worden activiteiten op het gebied van cultuur, sport en welzijn voor een brede doelgroep mogelijk gemaakt. Het Zomerfeest in Beerzerveld krijgt 1500 euro en het Carbidteam Ommen 1000 euro. Voor de organisatie van Jeugdkamp Ommen is 1000 euro beschikbaar en voor het Historisch Rijwielmuseum Ommen 750 euro, om diverse evenementen rond het museum te kunnen organiseren. Verder is aan De Vrienden van de Spelweek 1000 euro toegezegd en Hotel De Zon krijgt 1500 euro om het evenement Winterwinderland Het Laer te kunnen organiseren. Ook in Lemele kunnen de evenementen doorgaan want Gasmuts en Sterrenmunt krijgen 1500 euro voor het Pigstock festival en 1500 euro voor Woodies Bar Zomerfeest, terwijl de Oranjevereniging 750 euro is toegekend. Atletiek Club Ommen is goed voor 1500 euro en dat geldt ook voor Popkoor Vocalicious om hun 10-jarig jubileum te kunnen vieren met het geven van een tweetal concerten.

Vanuit het budget ‘evenementen’ zijn er structurele bedragen toegekend aan achtereenvolgens: Strijkkwartetten Ommen voor het organiseren van zeven concerten, 2776 euro; Stichting Open Monumentendag voor de tweede zaterdag in september, 1235 euro; Stichting de Ommer Molens voor de Ommer Molendag, 1000 euro; Vilsteren Bruist, 680 euro; Explosion Festival, 3000 euro en Festival aan de Vecht, 2500 euro. De subsidieaanvraag van Voetbalvereniging Vilsteren is afgewezen vanwege het niet volledige openbare karakter, maar wordt wel vanuit de sportsubsidie gehonoreerd.

Tekst: Harry Woertink
Foto: collectie OudOmmen.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.