Gemeente Dalfsen zet vrijwilligers in het zonnetje voor hun bijdrage aan een warm thuis voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen

0275192_Afbeelding2_5MAART2024.jpg

 

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag bedankten dinsdagavond 5 maart een groep vrijwilligers voor hun enorme hulp bij het schoonmaken en inrichten van panden om zo voor een warm thuis te zorgen voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen.

Dagelijks laten veel mensen huis en haard achter, omdat het onveilig voor hen is in eigen land, om op te zoek te gaan naar een veilige plek, vaak ver van hun vertrouwde omgeving. Een aantal heeft een veilig, thuis gevonden in de gemeente Dalfsen mede door de inzet van deze vrijwilligers. Tijdens een gezellig samenzijn in Buitenplaats Vechterweerd was er ruimte voor terugblikken, ontmoeten en bijpraten. “Met elkaar hebben we zoveel bereikt en daar blikten we gisterenavond op terug. Er was volop ruimte om verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Het is vreselijk dat zo veel mensen op de vlucht zijn vanwege nare omstandigheden zoals oorlog en geweld. Het is mooi om te zien dat we mede door de inzet van deze prachtige vrijwilligers een warm en schoon thuis en daarmee een warm welkom in Dalfsen kunnen bieden”, blikt burgemeester Van Lente terug op de fijne avond.

Mooie samenwerkingen

Bij het inrichten van woningen voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen zijn verschillende werkgroepen en stichtingen zoals de Thuisgevers Nieuwleusen, Werkgroep Huisvesting statushouders/vluchtelingen Dalfsen, Werkgroep Sociaal Steunpunt parochie Lemelerveld, en Werkgroep Hersteld Hervormde Evangelisatievereniging Rehoboth belangrijke partners voor de gemeente. “Mooi om de verhalen en ervaringen te horen en ook de verbeterpunten zodat we dit vanuit de gemeente steeds beter kunnen doen”, licht wethouder Uitslag toe. “Mooi om de gezamenlijke passie bij deze groep vrijwilligers te zien. Een aantal kende elkaar niet, maar vonden elkaar op het willen helpen en er willen zijn voor een ander. Vanuit de gemeente zijn we echt heel dankbaar en trots op de inzet van de vele vrijwilligers in onze gemeente.”

Weergave van de avond waar ruimte was voor ontmoeten en het delen van ervaringen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.